“Trenkovi panduri” posjetili Bavarsku

Autor: Požega Portal

Picture 205 (Small)HALSBACH / POŽEGA – Članovi Povijesne postrojbe ″Trenkovi panduri″ od 01. do 04. kolovoza boravili su u živopisno bavarskom mjestu Halsbach, gdje se već tradicionalno održava kazališna predstava na otvorenom. Predstava imena ″Crna godina″, opisuje dolazak Trenkovih pandura u njihovo mjesto u kasnu jesen 1742. godine, kada su panduri tamo i zimovali.

Ove godine slavi se 30. godišnjica obilježavanja kazališne manifestacije. Trenkovi panduri sa stanovnicima Halsbacha njeguju dugogodišnju kulturnu suradnju, koja je počela još dok je Povijesna postrojba ″Trenkovi panduri″ bila u sastavu Gradske glazbe. I nakon što se postrojba 2007. odvaja iz glazbe u zasebnu udrugu suradnja i prijateljstvo sa Hasbachom se nastavlja sa lokalnim udrugama i tamošnjim stanovništvom. Tako je Martin Winklbauer na posveti zastave Povijesne postrojbe ″Trenkovi panduri″ u Požegi bio kum posvete te se tim činom još više ojačala kulturna suradnja Požege i Bavarske. Povijesna postrojba duži niz godina sudjeluje i u samoj predstavi, a nekoliko godina sa postrojbom u Halsbachu boravio je i TS „Bagrem“ koji je svojim žicama uveseljavao bavarce.

Članovi Povijesne postrojbe ″Trenkovi panduri″ na čelu sa predsjednikom udruge Vladimirom Potnarom, povodom obilježavanja 30. obljetnice, čestitali su Martinu Winklbaueru na dosadašnjem radu te poželjeli uspjeh u daljnjem radu i uručili mu skroman poklon.

Komentiraj: