Trenkovčanin Tomislav Došen vinski kum Božice i Roberta Hodaka [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

Iako je prošlo tjedan dana od blagdana sv. Martina, vinski kardinal uzoriti Vlado Bauer ima pune ruke posla. Produženi vikend ga je dočekao na obroncima Požeške gore i vinogradima na Velikom kamenu. Na tom putu prvi mu je podrum ispod vinogradarske kuće obitelji Božice i Roberta Hodaka odakle pogled puca preko središta Požege prema biškupačkom i veličkom kraju i koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
Robert, inače suvlasnik firme „Zeleni kvadrat“ koja se bavi razminiranjem, prvi puta slavi Martinje. Za ovu priliku okupio je rodbinu i nekolicinu prijatelja i poslovnih partnera. Kardinal Bauer u pratnji ministranata Uroša Svitlice i Zdenka Božića, rutinski, onako kako samo on zna, obavlja obred krštenja mošta u vino. Za vinskog kum Hodakovi su izabrali Tomislava Došena, vinogradara iz Trenkova i dugogodišnjeg obiteljskog prijatelja. On je odgovorno preuzeo obveze brige oko malodobnog kumčeta i redovan obilazak kumovog podrumu.

Pjevalo se i jelo, a atmosferu su podigli odlični tamburaši „De Gottha“ iz Grabarja. Gazdarica Božica i svekrva Reza koju svi zovu Štefica, smotale su 120 sarmi, a prije nje za „osolak“ suhomesnati naresci iz domaćinove pušnice, potom odojak sa ražnja i raznovrsne salate. Obilje slasnih kolača. Pije se mlado tek kršteno vino, domaća rakija i liker od drenjka koju je na vlastitoj komovači macerirao Robert. Pomažu kći Helena i sin Hrvoje. Na kraju u jutarnjim satima, pjevaju se stihovi: „Rastanak nam nije mio“.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot