Trenkovačka učiteljica kroz suradnju sa školama posjetila Finsku i Estoniju /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Učiteljica Hrvatskoga jezika Osnovne škole Vladimira Nazora iz Trenkova Vlatka Vasilj u sklopu K1 Erasmus + mobilnosti u organizaciji EduFuturea posjetila je nedavno glavni grad Finske Helsinki te glavni grad Estonije Tallinn. Slušala je predavanja i sudjelovala u radionicama o finskom i estonskom školstvu, posjetila je čak četiri škole i to po dvije u svakoj državi, te razgovarala s učenicima i učiteljima koji su joj spremno odgovarali na sva pitanja.

Obišla je oba grada s licenciranim vodičima i tako saznala mnogo o njima, a upoznala je kolegice i kolege iz različitih europskih država. Program je bio vrlo zanimljiv i poučan, predavači su bili izvrsni te bi svim učiteljima ovaj seminar toplo preporučila.

Vratila se puna dojmova i ideja kako viđeno i naučeno uklopiti u svoj rad koristeći njihova iskustva, a također joj se potvrdilo kako je i naše školstvo uglavnom dobro, a najvažnija karika su odnosi učenik – učitelj – roditelj.

Uvjerila se da su finski i estonski učitelji vrlo su uvažavani i cijenjeni te ih država uvelike podupire i mnogo ulaže u školski sustav radi sveukupnog boljitka.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek