Treći put obilne padaline poplavile strelište u Bzenici /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/BZENICA – Tek što su u potpunosti sanirana prošlogodišnja oštećenja na postrojenjima Lovačkog strelišta u Bzenici pokraj Pleternici objekte je sredinom svibnja zahvatila nova poplava pričinivši ponovo velike štete.

-Sve je u kratkom vremenu potopljeno zbog obilnih količina padalina jer je sada tu ušlo više vode no lanjske godine , a sreća je da u tom trenutku nismo u objektima imali veće zalihe letećih meta- kazao nam je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dodao da je sada učinjena šteta na postrojenjima za izbacivanje meta, gdje traje postupak sušenja nakon čega će se utvrditi oštećenja, te krenuti u sanaciju.

Kako je poznato lani su štete iznosila više od 120 tisuća kuna, a aktivnostima ovog saveza i potporom HLS-a i županije sanirane su.

Ovo strelište najkompletnije je i najopremljenije za lovno streljaštvo u našoj zemlji, a u potpunosti je završena legalizacija svih njegovih objekata čime su potpuno zaokružena ulaganja tako da je spremno za brojna natjecanja ove i slijedećih godina.

Tu će se sredinom rujna održati državno prvenstvo u lovnom streljaštvu, a prije toga i natjecanja na razini Požeško-slavonske županije, te Slavonije i Baranje. Uz to očekuje se da susjedni lovački savezi ovdje obavljaju pripreme strijelaca i svoja redovna natjecanja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek