TREĆA JE DJEČJA – Nedovoljno ulaznica za predstavu Ježeva kućica

Autor: D.K.

POŽEGA – Morat ćemo ponoviti ovu predstavu – čula se utješna rečenica danas na blagajni Gradskog kazališta onima koji nisu uspjeli nabaviti kartu. Jer za sve koji su htjeli na kazališnu matineju nije bilo ulaznica. Ježurka Ježić je i ovaj put, baš kao i desetljećima prije pijeni svojim šumskim dogodovštinama, uz puno ritma i pjesme.    

Prepuna kazališna dvorana ugostila je predstavu Kazališta “Smješko” koje je pripremilo za svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta predstavu o Ježurki Ježiću, slavnome lovcu, prema svima poznatom tekstu Branka Ćopića “Ježeva kućica”. Vesela publika pjevala je zajedno pjesme, na mnogim naraštajima poznatu, glazbu Hrvoja Hegedušića.

Kako i stoji u najavi predstave: – Na lak, igriv način djeca zajedno s poznatim likovima odlaze u svijet šume koja nije samo ispričana priča, ona je i puna korisnih savjeta o dobroti, o ljubavi prema svom domu, tako da uz zabavu djeca upoznaju svijet kazališta i književnosti na neposredan način. –

Treća je dječja i dalje ima svoju vjernu i stalnu publiku, veću no što je sama dvorana, pa i zbog njih treba planirati proširenje. Nadamo se, prije nego što odrastu.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek