Treba li Požegi park za pse ? Uz mala ulaganja bilo bi više reda sa kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima

Autor: Jelenko Topić

Unazad desetak godina u nekoliko navrata je bilo pokušaja i dogovora sa čelništvom grada da se u Požegi izgradi park za pse čime bi ti kućni ljubimci dobili svoj kutak, a bilo bi više reda na gradskim ulicama, zelenim površinama  i šetnicama.  

Dvadesetak stanovnika Vukovarske ulice, koji su vlasnici četveronožnih životinja, odnijelo je i peticiju sa desecima potpisa u grad prije nekih deset godina kojom se tražila izgradnja takvog parka, dakako pala su obećanja, ali na tome se sve završilo kao i jedan pokušaj prije nekoliko godina u koji su uključila i Udruga za zaštitu životinja Sirius iz Požege koja skrbi o napuštenim psima. Potporu su im tada dali i žitelji drugih dijelova grada, no ništa se nije učinilo.

Navedeni vlasnici pasa sa svojim ljubimcima svakodnevno njih tridesetak se okupljaju na livadama preko puta starog Autobusnog kolodvora.

-Grad je ranije donio odluku o kažnjavanju vlasnika ako pse ne vode na povodcu, te ako ne nose sa sobom pribor za pseću higijenu ili ako ih uvedu u prostore gdje je znakom zabranjeno vođenje pasa – kažu inicijatori ove peticije. Oni traže da grad izgradi park za pse što znači na malom dijelu navedene livade u blizini Orljave ili željezničke pruge ogradi prostor sa nekoliko stotina četvornih metara zemljišta, te postavi klupe za sjedenje i kantu za otpad. Tako bi psi unutra mogli trčati što je u njihovoj prirodi, te se šetati i igrati bez opasnosti da izađu na kolnik, šetnicu ili nogostup. Očito je da sve to ne stoji velikog novca pa bi nadležni za ovo mogli naći rješenje.

Takve parkove imaju i puno manji gradovi kao napr. Našice, Nova Gradiška i drugi čime su ilegalni šetači pasa maknuti sa javnih površina u za to namjenu civilizirano uređen prostor.  Tako bi se spriječilo kretanje pasa po površinama gdje smetaju šetačima ili sudionicima u prometu, a građani ne bi imali razloga prigovarati zbog susreta sa tuđim ljubimcima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88