Tražilo se mjesto više i ovog vikenda u studentskom vlaku prema Zagrebu: Projekt Požeško-slavonske županije u potpunosti ispunio očekivanja /FOTO/

Autor: D.K.

Proteklog vikenda, točnije u nedjelju, prekrasni prizori na željezničkim kolodvorima u Požegi i Pleternici. Tražilo se mjesto više. Brojni studenti, veseli i zadovoljni ukrcavaju se u “svoj” studentski vlak koji ih prevozi do njihovog odredišta, mjesta njihovog školovanja u Zagreb i to potpuno besplatno.

Kada smo najavljivali da će prijevoz vlakom biti za sve studente prema Zagrebu besplatan neki su u svojim komentarima izražavali u to sumnju. Brzo su ostali razuvjereni kada su pročitali u medijima, 9.listopada da je vlak doista “isplovio” iz požeškog Željezničkog kolodvora i prevezao više od stotinu studenata. Brojni znatiželjnici ali i roditelji došli su ispratiti taj prvi vlak kojemu je u “čast” upriličena prava svečanost.

Slobodno se može reći da je najveća zasluga požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića za besplatan prijevoz studenata prema Zagrebu i iz metropole prema Slavoniji, Požeštini. Župan Tomašević pronašao je mogućnost i u dogovoru s Hrvatskim željeznicama – Putničkim prijevozom osigurao besplatan dolazak svim studentima i školarcima svojim kućama iz Zagreba i odlazak na školovanje potpuno besplatno. Takvih primjera gotovo da niti nema u Hrvatskoj uz daljnja nastojanja Požeško-slavonske županije i župana Tomaševića da se iznađe mogućnost i za prijevoz onih studenata koji studiraju u drugim gradovima, Rijeci, Opatiji, Osijeku, Varaždinu, Puli, Zadru i drugim gradovima. Kako doznajemo na tome se intenzivno radi i veoma će se brzo doći do prihvatljivog rješenja na zadovoljstvo svih onih koji će koristiti besplatan prijevoz.

Unatoč manjim tehničkim problemima i potrebi presjedanja studenata u Novoj Kapeli očekuje se da će taj problem biti riješen još ovaj tjedan.

Na organizaciji besplatnog prijevoza radilo se gotovo godinu dana, koji je projekt u samom začetku, kako je rekao župan Tomašević, imao za cilj omogućiti da ako se već studira izvan županije da svima bude besplatan prijevoz kako bi studenti mogli češće dolaziti svojim kućama i roditeljima.

Foto: Čitatelj i arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot