Tradicionalno hodočašće požeško-slavonskih HSS-ovaca u Mariju Bistricu /FOTO/

Autor: DK

MARIJA BISTRICA / POŽEGA – Požeško-slavonski HSS-ovci, njihovi prijatelji i simpatizeri tradicionalno su hodočastili, 12. godinu za redom, u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Na hodočašće je krenulo njih stotinjak predvođeni predsjednikom požeško-slavonskog HSS-a Željkom Jakopovićem.

Dolaskomu Mariju Bistricu sjedinjeni u zajedništvu sa svojim prijateljima i stranačkim kolegama iz svih županija, gradova i općina Republike Hrvatske HSS-ovci su prisustvovali na svečanom euharistijskom slavlju kojeg je predvodio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević.

Prije svečanog euharistijskog slavlja predsjednik HSS-a Krešo Beljak održao je tiskovnu konferenciju koji je naglasio kako Marija Bistrica nije mjesto gdje se vodi politika.

-Došli smo se pomoliti kao vjernici za sve članove, našu domovinu, građane Republike Hrvatske i za sve one koji nas ne vole. Danas ćemo moliti za njih, u miru u čemu nas neće spriječiti ni ova kiša. Neće nas spriječiti ništa, HSS će živjeti i dalje i bit će sve jači i jači, dok ne stignemo do konačnog cilja da preuzmemo odgovornost za budućnost naše lijepe domovine Hrvatske – rekao je između ostalog na tiskovnoj konferenciji Krešo Beljak predsjednik HSS-a.

Nakon euharistijskog slavlja hodočasnici su prisustvovali pobožnosti križnog puta, pomolili se za svoje obitelji i članove stranke te nastavili sa stranačkim druženjem do povratka kućama.

/Foto: I.I./

Više iz kategorije