Tradicionalno druženje KUD-a Orljava: “Naše zajedništvo proizlazi iz ljubavi prema tradiciji”

Autor: D.K.

KUD Orljava trenutačno broji preko 40 aktivnih članova u odrasloj skupini, a posebno su ponosni na preko 30 aktivnih u dječjoj skupini.

Članovi pleterničkog kulturno-umjetničkog društva Orljava iz Pleternice i ove su godine zajedničkim druženjem obilježili kraj jedne i početak nove sezone.

– Cijele godine dišemo kao jedno, a protekla je bila uistinu, usudim se reći i naporna za nas amatere. Preko 40 nastupa smo imali i to je za nas pothvat na koji smo uistinu ponosni. Ove godine ne planiramo posustati, štoviše godina je kada kreće naš najveći ponos, Muzej bećarca i naša je želja, ali i obaveza da to ime pronosimo na što je više moguće kulturnih manifestacija u Hrvatskoj – ističe Renato Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava.

Uz roštilj i peku koje sami pripremaju, organizirana je i nogometna utakmica ovaj puta između ženskih članica KUD-a. Brankovan ističe kako raznim aktivnostima žele stvoriti što je moguće jaču vezu među članovima.

– Nije nam strano doći na roštiljadu, čvarkijadu, organizirati razna druženja, ali ipak naše zajedništvo proizlazi iz ljubavi prema našoj tradiciji i našoj Slavoniji – zaključuje Brankovan.

  1. KUD Orljava trenutačno broji preko 40 aktivnih članova u odrasloj skupini, a posebno su ponosni na preko 30 aktivnih u dječjoj skupini.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek