Tradiciju koju je nekada imala požeška tržnica tvrtka Komunalac želi vratiti: “Hranu koja je ovdje zdrava je i jako malo putuje od mjesta proizvodnje” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Na različite načine tvrtka Komunalac Požega d.o.o. pokušava vratiti nekadašnju živost, što veći broj štandova ali i onih koji su nekada dolazili na požešku tržnicu tražeći domaće proizvode uzgajane i ubirane nekoliko stotina metara dalje ili možda koji kilometar. Kroz ta nastojanja i u ovom pred uskrsnom vremenu organiziraju se druženja s građanima pokušavajući tako pojasniti koje su prednosti kupovanja voća, povrća i drugih domaćih proizvoda na tržnici.

blank

Uz predstavnike tvrtke Komunalac Požega d.o.o. i njihovog direktora Ante Bekića s građanima se susreo i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je inače i sam stalni kupac domaćih i kvalitetnih proizvoda na požeškoj tržnici. Uz promociju kupovine domaćih proizvoda od poznatih OPG-ovaca i poljoprivrednih proizvođača na požeškoj tržnici gradonačelnik Puljašić je iskoristio priliku ukazati na važnost odvajanja otpada, recikliranje i sve druge aktivnosti koje će se vrlo brzo moći realizirati u Požegi.

-Čak 34 različite vrste otpada moći ćemo sigurno zbrinuti potpuno besplatno za sve sugrađane u našem novom reciklažnom dvorištu koje će se u skorije vrijeme otvoriti. Dragi sugrađani doista nema niti jedan razlog za bacanje otpada bilo gdje osim na zato predviđena mjesta. Sve pohvale direktoru Komunalca i njegovim suradnicima jer su taj posao vrhunski odradili – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Povećan je broj kupaca i prodavača na požeškoj tržnici s kojima je direktor Komunalca Požega d.o.o Anto Bekić i razgovarao od kojih je mogao čuti više pohvala nego primjedbi.

blank

-Drago nam je družiti se danas s našim sugrađanima i potaknuti ih da i uoči velikog blagdana Uskrsa posjete našu tržnicu jer ovdje je zdrava hrana provjerene kvalitete. Ovdje ovu hranu koju vite to je sigurno zdrava domaća hrana koja vrlo malo putuje od mjesta njezine proizvodnje do tržnice i naših štandova. Prigoda je i da podsjetimo na skorašnje otvaranje reciklažnog dvorišta gdje ćemo sigurno smjestiti sav otpad za koji građani do sada nisu znali gdje ga odložiti – rekao je Anto Bekić direktor Komunalca Požega.

Na umu treba imati kako su oni proizvodi koji imaju što manje kilometara od mjesta proizvodnje do našeg stola najsvježiji i da cijela Europa najviše cijeni proizvode koji nastaju u najbližoj okolini. Tu tradiciju koju je nekada imala požeška tržnica tvrtka Komunalac želi vratiti u Požegu.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića