Tradicija predaka obogaćena novim aktivnostima lovaca /FOTOGALERIJA/

VETOVO –  Vrijedan jubilej 80 godina rada svečanom skupštinom obilježilo je Lovačko društvo „Vranovac“ iz Vetova, koje gospodari sa državnim lovištem Papuk-Krndija površine 1.840 hektara i županijskim Vetovo“ veličine  3421 hektar.

-Mi sa 52 člana naslijeđujemo tradiciju i nastavljamo aktivnostima naših predaka iz Vetova, Podgorja, Hrnjevca i Lukača, sudjelujemo na svim manifestacijama svoga kraja, a posjedujemo tri lovačke kuće tj. svaka lovna grupa po jednu, u sklopu kojih je 60 ležaja za smještaj lovaca – kazao je podsjećajući na povijesni slijed djelovanja „Vranovca“ njegov predsjednik Dario Gotštajn, koji je najmlađi čelnik jednog ovakvog društva u našoj zemlji!

Potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović uručio je zajedno sa potpredsjednikom saveza Požeško-slavonske županije Božidarom Terzićem odličja lovcima „Vranovca“.

Ivan Grbić, Dario Gotštajn, Damir Arvaj, Josip Bošković, Drago Bošković,Marko Jakeljić, Tomica Kožić i Leo Svoboda primili su odličja trećeg reda, te Stjepan Grbić i Dinko Špoljarić drugog reda.

Srebrnu plaketu za doprinos razvoju hrvatskog lovstva dobio je Zdenko Maglajić iz Podgorja.

-Rezultati vašeg društva kroz provođenje plana gospodarenja pokazuju da vašim radom stalno povećavate brojnost divljači,  a sve to uz radne aktivnosti pratite i  novcem plaćajući lovozakupninu, te ostale troškove lovišta i lova –kazao je čestitajući jubilej Zdravko Vujnović posebno pohvalivši izdavanje prigodne knjige o radu „Vranovcca“ čime se daje doprinos bogatoj tradiciji lovstva, te očuvanju divljači i staništa, kao i zaštiti prirode i biološke raznolikosti na ovim prostorima.

Predstavljena je knjiga „Osamdeset godina LD Vranovac“ o kojoj je govorio autor Jelenko Topić ističući predan rad brojnih generacija ovdašnjih lovaca posebice na uključivanju u društveni život sredine, te izgradnji i održavanju lovno-gospodarskih i lovno-tehničkih objekata.

Uručene su zahvalnice donatorima za potporu, te članovima „Vranovca“, a tijekom druženja nastupio je sastav Aurea band.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment