Tradicija jača od pandemije Covida 19 /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Narodne izreke „ Bolje da izumre selo nego običaji“ drže se Kutjevčani Marija i Branko Grgić. Oni su zbog pandemije Covida 19 obilježavanje Vincelova odgodili skoro dvadeset dana kasnije. Naime, to je dan kada se okupljaju članovi njihove obitelji i prijatelji, a ovoga puta većina uzvanika zbog zaraze ovom bolesti i izolacijom nije se mogla odazvati pozivu.

Situacija se s bolešću u međuvremenu normalizirala kako u vinogradu tako i klijeti Grgićevih na Mačevom brdu iznad Kutjeva. Okupili su se svi pozvani. Bili su tu kćerke Branka i Vlatka te sin Ivan s obiteljima uz rodbinu i prijatelje. Na otvorenoj vatri se pekao vinogradarski ražanj sa slaninom i kobasicom a na roštilju vratina, piletina, kobasice i pljeskavice koje je gazdarica Marija stavila u marinadu dan prije. Tu su neizostavne makovnjače i orahnjače a šogorica Jela je ispekla prhke uštipke koji su se topili u ustima.

Uz staru šljivovicu dugustirala se graševina i pinot bijeli obitelji Krauthaker koji prerađuje grožđe Grgićevih.

Zarezivanje loze obavi je sin Ivo a blagoslov vinograda šogorica Jela. Gazda Branko će reznike staviti u posudu s vodom i kasnije na osnovu istjeranih pupova procijeniti ovogodišnji urod.

Kako je veći dio vinograda već orezan, pokupljena je i spaljena isječena loza. Druženje je nastavljeno i nakon zalaska sunca.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot