Tradicija duža od stoljeća: U Požegi trenira gotovo 200 gimnastičara /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

blankPOŽEGA – Kako bi upoznali Požežane sa svojim radom te animirali mlade da se počnu baviti ovim izuzetno korisnim sportom požeško Gimnastičko društvo “Sokol” na čelu sa predsjednikom Brunom Horvatom i trenerom Zlatkom Krakerom održali su Dan otvorenih vrata.

blank

Bruno Horvat, predsjednik GD “Sokol”

-Gimnastičko društvo Sokol je jedno od najstariji sportskig društava u Požeško-slavonskoj županiji koje djeluje već 113 godina. U našem smo planu rada zacrtali da ćemo raditi između ostalog i na omasovljenju odnosno okupljanju velikog broja mladih kako bi mogli postizati još bolje rezultate. Danas u našem društvu trenira 180 mladih gimnastičara i gimnastičarki što je uz nogomet sigurno najveći omladinski pogon ne samo Požegi i Požeštini. Mi nastojimo popularizirati gimnastiku i sve ono što ona predstvalja, ne samo gimnastiku radi gimnastike već gimnastiku radi svega – naglasio je Bruno Horvat, predsjednik GD “Sokol”

blankU prošloj godini GD Sokol pobjednici su kupa Slavonije što je za svaku pohvalu jer nije bilo lako doći do takve pobjede u veoma jakoj konkurenciji.

-Pripremili smo za sve vas jedan pokazni trening na kojem će sudjelovati oni od najmlađe dobi do onih starijih, dakle od limača, mlađih djevojčica, djevojčica, juniorkih, mlađih juniorkih, a imamo i seniorki što Požega duži niz godina nije imala. U gimnastici seniorke djevojčice postaju sa 15 godina, a dječaci seniori sa 16 – rekao je Zlatko Kraker, trener požeškoh gimnastičarki i gimnastičara.

Prilika je bila svima onima koju su došli na dan otvorenih vrata GD Sokol vidjeti gimnastičke elemnte i bolje se upoznati sa radom i djelovanjem tog društva.

Na prikazanom treningu za posjetitelje-gledatelje prikazan je trenanžni proces i vježbe mladih gimnastičara i gimnastičarki koje su mnoge oduševile. Bilo je zadivljujuće vidjeti kako to mladi gimnastičari izvode vježbe, a možda bi se moglo reći i poneke akrobacije.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek