Tradicija duža od stoljeća: U Požegi trenira gotovo 200 gimnastičara /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako bi upoznali Požežane sa svojim radom te animirali mlade da se počnu baviti ovim izuzetno korisnim sportom požeško Gimnastičko društvo “Sokol” na čelu sa predsjednikom Brunom Horvatom i trenerom Zlatkom Krakerom održali su Dan otvorenih vrata.

Bruno Horvat, predsjednik GD “Sokol”

-Gimnastičko društvo Sokol je jedno od najstariji sportskig društava u Požeško-slavonskoj županiji koje djeluje već 113 godina. U našem smo planu rada zacrtali da ćemo raditi između ostalog i na omasovljenju odnosno okupljanju velikog broja mladih kako bi mogli postizati još bolje rezultate. Danas u našem društvu trenira 180 mladih gimnastičara i gimnastičarki što je uz nogomet sigurno najveći omladinski pogon ne samo Požegi i Požeštini. Mi nastojimo popularizirati gimnastiku i sve ono što ona predstvalja, ne samo gimnastiku radi gimnastike već gimnastiku radi svega – naglasio je Bruno Horvat, predsjednik GD “Sokol”

U prošloj godini GD Sokol pobjednici su kupa Slavonije što je za svaku pohvalu jer nije bilo lako doći do takve pobjede u veoma jakoj konkurenciji.

-Pripremili smo za sve vas jedan pokazni trening na kojem će sudjelovati oni od najmlađe dobi do onih starijih, dakle od limača, mlađih djevojčica, djevojčica, juniorkih, mlađih juniorkih, a imamo i seniorki što Požega duži niz godina nije imala. U gimnastici seniorke djevojčice postaju sa 15 godina, a dječaci seniori sa 16 – rekao je Zlatko Kraker, trener požeškoh gimnastičarki i gimnastičara.

Prilika je bila svima onima koju su došli na dan otvorenih vrata GD Sokol vidjeti gimnastičke elemnte i bolje se upoznati sa radom i djelovanjem tog društva.

Na prikazanom treningu za posjetitelje-gledatelje prikazan je trenanžni proces i vježbe mladih gimnastičara i gimnastičarki koje su mnoge oduševile. Bilo je zadivljujuće vidjeti kako to mladi gimnastičari izvode vježbe, a možda bi se moglo reći i poneke akrobacije.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot