Toyota predstavila dvije nove varijante studije FT-1

Autor: R.K.

Toyota predstavila dvije nove varijante studije FT-1 (foto/video)

Koncept za koji svi pričaju kako će prerasti u novu generaciju Toyote Supre uoči Pebble Beacha dobio je nove detalje. Crveni lak koji je nosio kada je po prvi puta predstavljen u siječnju u Detroitu sada je zamijenjen novom grafitnom sivom varijantom, a osvježena je i unutrašnjost samog koncepta koja je sada još privlačnija. Osim što je predstavio tako osvježenu studiju Japanski brand otkrio je i onu virtualnu pod nazivom FT-1 Vision GT namijenjenu ljubiteljima simulacija i igre Gran Turismo 6 na PlayStationu 3…

Kako bi pokazala svijetu što bi nova generacija Supre mogla nuditi kupcima kada su u pitanju luksuz i ekskluzivnost Toyota je pripremila novu inačicu koncepta FT-1 koji smo po prvi puta vidjeli početkom ove godine. Studija ovog sportaša sada je dobila premium materijale i razinu izrade u putničkoj kabini, a dašak luksuza udahnut je i u samu vanjštinu automobila koja je presvučena prekrasnom grafitnom kombinacijom sivog laka.

To dakako nije sve što je Toyota pripremila. Kako ne bi propustila proslaviti 15. godina postojanja popularne simulacije Gran Turismo Toyota je spremila i posebnu verziju ovog koncepta koja će biti dostupna samo u spomenutoj video igri. FT-1 Vision Gran Turismo opakija je trkača izvedba Suprina konceptnog nasljednika. Uz karbonsku šasiju ona donosi i prednji spliter, veliko stražnje krilo i difuzor, atu su i veliki usisnici zraka i odzračnici koji pospješuju hlađenje samog vozila. Verzija za Gran Turismo 6 dodatno je spuštena i proširena čime je dobiveno bilje držanje podloge i bolja upravljivost.

izvor: automotoportal

Više iz kategorije