Tko to tolerira takva ponašanja državnih inspektora za cestovni promet?!

Autor: DK

…..Brojnim primjerima, “zahvaljujući našim vjernim čitateljima”, ostajemo iznenađeni ponašanjem državnih inspektora cestovnog prometa. S jednim od njih, ne tako davno, imao je i novinar pozega.eu portala veoma neugodan susret na kojeg je fizički nasrnuo inspektor Goran Rukavina iz Slavonskog Broda kada je zatečen i fotografiran u kafiću za vrijeme radnog vremena kako bezbrižno uživa u onim blagodatima koje nikako ne zaslužuje. O tome smo pisali i taj tekst možete pročitati OVDJE.

Iz tog nedoličnog ponašanja i neugodnosti inspektor Rukavina nije izvukao nikakvu pouku iako su o njegovom ponašanju pismeno izviješteni njegovi nadređeni koji su kako doznajemo nešto po tom pitanju poduzeli. Dovoljno ili ne….o tome bi se moglo puno toga govoriti.

Naši čitatelji znajući za lik i djelo ali i ponašanje inspektora Rukavine odmah po njegovom “službenom” dolasku u Požegi izvještavaju nas i zatrpavaju porukama jer je prema svemu sudeći najdraže i najduže vrijeme boravka inspektora Rukavine po kafićima, ugostiteljskim objektima ali i privatnim feštama. Ovo o čemu govorimo imamo itekako čvrste dokaze. Sve to sagledavajući ostajemo u nevjerici pitajući se može li doista jedan državni inspektor za vrijeme radnog vremena sa službenim automobilom provoditi toliko vremena na terasama kafića kafića, privatnim feštama i druženjima i da zbog toga nema nikakvih sankcija. U neke informacije koje smo dobivali išli smo se i sami uvjeriti i vidjeli doista ono što ne bi trebalo biti za javnost ali bit će.

Izvjesni inspektor Rukavina uz to što voli feštati sa interesantnim miljeom osoba nad kojima bi trebao provoditi inspekcijske nadzore i vozikati se sa službenim automobilom svugdje i svagdje trebao bi biti u ozbiljnom problemu i iz još nekih razloga i činjenica. Naime, bez dopuštenja svog poslodavca, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obavljao je, a možda još uvijek i obavlja, poslove sudskog vještačenja što nikako ne bi smio i što se izravno kosi s njegovim poslovima, da popularno kažemo da je zbog toga u sukobu interesa zbog čega je čini težu povrede službeničke dužnosti. Tolerira li mu to netko od nadređenih i pokušava li to zataškati? U to se još nismo uvjerili ali kao medij vodimo računa. Sve je to čudno s tim sudskim vještačenjima i ispostavljanjima računa i naplaćivanja za obavljene usluge. Ima tu razno raznih “marifetluka” s kojima se svakako moraju pozabaviti i još neke inspekcijske službe i institucije jee se iza toga i tvrke preko koje je radio mnogo toga krije.

Da ne bi otišli previše u širinu ostaje otvoreno pitanje mogu li se inspektori cestovnog prometa tako ponašati, koristiti ono što nije dozvoljeno i da im nitko ništa neće ili ne može.

Poslali smo neke upite glasnogovornici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na koje čekamo odgovore, a da ćemo i neke kolege iz nacionalnih medija zamoliti da progovore o ovoj temi s dokazima i primjerima i do toga će ovih dana treba doći.

Iako smo u nevjerici ostaje nam onaj mali tračak nade da će ipak netko od odgovornih poduzeti ono što je davno trebalo biti poduzeto.

Uz sve ovo moramo naglasiti da nas kao medij radi pisanja o ovoj temi nitko ne kupuje za 200, 300 ili 500 kuna. Za to nema potrebe jer je javni pogovor o ponašanju državnog inspektora Gorana Rukavine prejak da bi o tome šutjeli, a posebno jer je napad na novinara prelio čašu.

Više iz kategorije