Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Tko se drznuo, skinuo i ne želi vratiti slogan slavne 123. brigade na glavnu pozornicu u požeškoj Vojarni?

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Tko se drznuo, skinuo i ne želi vratiti slogan slavne 123. brigade na glavnu pozornicu u požeškoj Vojarni? Požega.eu | Tko se drznuo, skinuo i ne želi vratiti slogan slavne 123. brigade na glavnu pozornicu u požeškoj Vojarni?

Tko se drznuo

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve do preuređenja i obnove glavne pozornice u Vojarni 123. brigade stajao je natpis-slogan, koji je bio vidljiv i u centru pozornosti "123. ide dalje". Taj slogan podsjeća na slavnu 123. brigadu, i sve njene pripadnike, koja ima nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu i stvaranju demokratske Hrvatske države.
Slogan koji je do prije nekoliko mjeseci stajao najmanje je što može biti i podsjećati na vremena u kojima je mladost utkala svoje živote i dala ono svoje najvrijednije. Zar to hoće netko slati u zaborav?
S razlogom se braniteljska populacija u gradu Požegi i Požeškoj kotlini ponosi jer je tada bila jasna poruka da 123. brigada ide dalje te da i danas ide dalje i da nikada nije nigdje stala čime je poslala svoju poruku tada, a šalje i danas da se to nikada ne smije zaboraviti. Takva poruka se šalje i daje do znanja koji je doprinos imala 123. brigada svima onima koji posjete vojarnu, dolaze na prisegu i druge različite svečanosti.
Iz Ministarstva obrane dobili smo odgovor na naš upit u kojem se ne odgovara konkretno na naš upit. U odgovoru navode kako se rekonstrukciji glavne pozornice u vojarni „123. brigade HV“ Požega pristupilo krajem prošle i početkom ove godine kako bi, u stanci između naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, bila pripremljena za svečane prisege.
-Kod rekonstrukcije glavne pozornice, vodilo se računa o tome da pozornica može primiti veći broj gostiju. Tako se na glavnoj pozornici nalaze grb Republike Hrvatske, dok su pored glavne pozornice postavljena tri jarbola na kojima se nalaze zastave Republike Hrvatske, Europske unije i NATO-a – navodi se u odgovoru dodajući kako je upravo do spomenute rekonstrukcije, stara pozornica na vrhu prednjeg dijela krovišta imala je postavljen spomenuti slogan „123. ide dalje“ te da se spomenuti slogan, nalazio se na dotrajaloj šperploči i bio je u lošem stanju.
-Kao mjesto odavanja počasti pripadnicima 123. brigade HV-a, upravo u vojarni u Požegi nalazi se spomen ploča s imenima svih poginulih pripadnika 123. brigade HV-a. Također, ističemo kako prilikom svake godišnjice oslobođenja vojarne ili drugih značajnih obljetnica, među uzvanicima budu i pripadnici ratne 123. brigade HV-a – stoji u odgovoru u kojem se nigdje ne spominje da će poznati slogan biti vraćen, ne da bude na „dotrajaloj šperploči“ već na novoj.
Nadalje se u odgovoru navodi kako Ministarstvo obrane i Oružane snage RH nastavljaju jačati sposobnosti Hrvatske vojske upravo u suradnji s hrvatskim braniteljima i pritom ostajemo duboko svjesni kako nas je zajedništvo hrvatskih branitelja, vodilo do pobjeda u Domovinskom ratu. Također ističi da sadašnji zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu stoji na raspolaganju svakom hrvatskom branitelju i Udruzi oko rješavanja svakog pitanja, pa i ovog te da će se raditi na svim onim projektima koji će pronositi istinu u Domovinskom ratu i uloge i važnosti hrvatskih branitelja u stvaranju moderne hrvatske države i moderne Hrvatske vojske.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo