Požega.eu

Tko je pokušao zataškati slučaj policijskog inspektora Željka Pavića koji je razbijao po kasinu, plašio djelatnice i tukao nogom policajca

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Tko je pokušao zataškati slučaj policijskog inspektora Željka Pavića koji je razbijao po kasinu, plašio djelatnice i tukao nogom policajca Požega.eu | Tko je pokušao zataškati slučaj policijskog inspektora Željka Pavića koji je razbijao po kasinu, plašio djelatnice i tukao nogom policajca

PRIJE 6 GODINA
D.K.

POŽEGA - Iz Policijske uprave požeško-slavonske dobili smo odgovor na naš upit u kojem se navodi kako je, danas 45 minuta nakon ponoći u Požegi u Ulici Matice hrvatske u prostorijama Automat kluba 48-godišnji policijski službenik, van službe, vikao, galamio i vrijeđao zaposlenice zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog vezano za čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nadalje se u odgovoru navodi da slijedi utvrđivanje njegove disciplinske odgovornosti te potvrđuju da su na mjesto događaja izašli rukovoditelji, ne želeći navesti koji iako smo to izričito tražili.

Kako prenosi index.hr voditelj požeškog Odsjeka za obradu kriminaliteta Željko Pavić sinoć je, potvrđeno je Indexu, u kasinu narušavao javni red, prijetio te verbalno i fizički napadao ljude. Sinoć oko 00.45, Pavić je u kasinu izvadio službenu značku i njome lupao po stolu. Djelatnice su se preplašile i zaključale u sef. Udario je i policajca. Index doznaje od Sindikata policijskih službenika da je Pavić nastavio prijetiti zaposlenicama Automat kluba pa su one pritisnule alarm i pozvale pomoć. Kad su na oglašeni alarm stigli policajci, Pavić je počeo i njih vrijeđati, a u jednom trenutku udario je jednog od policajaca dvaput nogom u cjevanicu, govore u Sindikatu.

Priveden je u policijsku postaju i tamo je odbio alkotest, kažu u Sindikatu, navodi index.hr. Željko Pavić je s kolegama, odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu.

Pušten je kući? Kako doznajemo od Sindikata policije, daljnje postupanje preuzeli su njegovi kolege i pustili ga kući, bez obzira na incident koji je izazvao.

Sindikat također javlja kako su djelatnice policijske postaje nagovorene da ne stavljaju prijedlog za kazneni progon, pa mu je samo napisana prijava za narušavanje javnog reda i mira, po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Neslužbeno pozega.eu doznaje da je na mjesto događaja došla voditeljica Službe krim policije Biljana Vuković, koja je inače na bolovanju. Zbog čega se ona pojavila na mjestu događaja nije poznato, ali se može pretpostaviti, da ublaži situaciju jer se ipak radi o njenom prvom suradniku koju nju mijenja dok je na bolovanju.

Za očekivati je da će se u slučaj uključiti Unutarnja kontrola MUP-a jer ako to ostane da rješavaju taj nesvakidašnji događaj službenici iz Policijske uprave moglo bi se sve zataškati.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.