Tko će skuhati najbolji čobanac?! – natjecanje 1. svibnja na “Požeškom kotliću”

Autor: DK

Tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca, popularni „Požeški kotlić” i ove će se godine održati na Međunarodni praznik rad – 1. svibnja, u parku pokraj Orljave. Deseti po redu Požeški kotlić danas su na konferenciji za novinare predstavili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica Ureda TZ Silvija Podoljak i predsjednik Lovačkog saveza Požeško – slavonske županije Branko Bertelović.

Događaj se održava desetu godinu za redom, a kao i prethodnih godina natjecateljima je osigurano natjecateljsko mjesto, meso, voda i drva. Svečano otvorenje natjecanja je 10:45 sati, a proglašenje pobjednika planirano je u 15:00 sati. Ove godine u organizaciju manifestacije uključio se i Lovački savez Požeško – slavonske županije.

– Za ovu prigodu nabavili smo kotao od 500 litara koji ćemo ubuduće bez naknade ustupati drugim udrugama. Kuhat ćemo oko 500 litara lovačkog čobanca od 5 vrsta mesa, porcije ćemo bez naknade dijeliti posjetiteljima, a u suradnji s Caritasom Požeške biskupije, oni koji žele moći će ostaviti svoj novači prilog. – poručio je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza.

Građane i majstore čobanca na natjecanje je pozvao gradonačelnik Darko Puljašić.

– Pozivam vas da nam se pridružite u utorak u našem parku pokraj Orljave gdje smo za vas, uz potporu i suradnju Turističke zajednice i Lovačkog saveza, pripremili doista bogat program. Imamo i novi logo jer je Požeški kotlić jedna od manifestacija koju ćemo s TZ promovirati. Dođite, družimo se i nastavimo zajedno ovu našu lijepu tradiciju. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Tekst: pozega.hr

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: