TIM 2 hitne pomoći odlazi u Pleternicu: Treba li u Pleternici biti i ono što joj ne pripada i jesu li drugi građani drugog reda?!

Autor: DK

PLETERNICA – Mnogi koji su čuli da se odlukom tadašnjeg ministra zdravlja doc.dr.sc. Darija Nakića u Pleternici osniva TIM 2 hitne medicinske pomoći ostali su iznenađeni jer se za sjedište tog tima teško mogu naći opravdanja. Udaljenost sjedišta požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje se nalazi TIM 1, od Pleternice je oko 12 kilometara, a ta se dionica može uz prioritet prolaska prijeći za nešto više od 7 minuta.

To je samo jedan od razloga zbog čega se naš sugovornik pita ima li opravdanja da TIM 2 hitne medicinske pomoći bude u Pleternici ili je pak osnivanje tog tima isključivo politička odluka onih moćnika koji žele da baš sve bude u Pleternici, a da ih za ostale krajeve u Požeškoj kotlini baš i nije briga.

Čudni su kriteriji po kojima Pleternica dobiva sjedište TIM-a 2 hitne medicinske pomoći zbog čega smo zatražili od nadležnog ministarstva i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć po kojim je kriterijima ta odluka donesena ili je pak pri donošenju tadašnji ministar obmanut. Također smo zatražili i stav aktualnog ministra zdravlja ima li mogućnosti da se kao takva odluka preispita i u obzir uzmu sve okolnosti te može li eventualno doći do promjene te odluke o Mreži hitne pomoći koja je objavljena u Narodnim novinama br. 49/2016 od 23.svibnja 2016. godine.

Možemo slobodno reći da se naš sugovornik s pravom pita zar nije prirodnije i u svakom slučaju opravdanije da TIM 2 hitne medicinske pomoći bude npr. u Kutjevu ili Čaglinu koji su daleko udaljeniji od sjedišta sjedišta i ambulante požeške Hitne pomoći i Opće županijske bolnice gdje se pacijenti prevoze na obradu i liječenje. I ne samo to. Osnivanjem TIM-a 2 hitne medicinske pomoći zapošljava se deset osoba, a može se pretpostaviti da će kao isvagdje biti i onih s pleterničkog područja.

Kutjevo je od Požege udaljeno nešto više od 25 kilometara, a Čaglin više od 30. Okolna sela su još udaljenija. I ono što bi s punim pravom moglo i trebalo biti u nekom od sjedišta drugih gradova i općina prema svemu sudeći je nemoguće jer politika čini sve da i ono što ne treba mora biti u Pleternici.

Kako će na sve to gledati građani i birači koji će na birališta izaći u svibnju i birati čelnike lokalnih samouprava ostaje nam za vidjeti.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: