Tijelovska procesija ulicama Jakšića /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

JAKŠIĆ – Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo proslavili su brojni vjernici jakšičke župe sv. Barbare svečanom procesijom kojoj je prethodilo misno slavlje koje je predvodio mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić u suslavlju s mr.vlč. Ivom Bošnjakom.

Blagdan Tijelova se slavi u četvrtak po blagdanu Presvetog Trojstva. Slavlje Tijelova je veliki javni bogoštovni čin kojim se časti euharistija, sakrament u kojem je Gospodin prisutan i izvan slavlja, da bi bio uvijek s nama, svakoga sata i svakoga dana, tumačio je Benedikt XVI.

Tijelovska procesija kretala se od jakšičke župne crkve ulicama tog mjesta uz zadržavanje na četiri postaje na kojima se kađenjem i adoracijom iskazivalo štovanje Presvetog Tijela Kristova. Na istim postajama je, nakon uvodnih riječi, naviještavana Riječ Božja, izmoljena predviđena molitva, te blagoslovljen okupljeni narod.

Uz brojne vjernike u Tijelovskoj procesiji sudjelovali su ministranti, ovogodišnji prvopričesnici obučeni u svečane haljine, vatrogasci, članovi kulturno-umjetničkih društava koji su bili obučeni u narodne nošnje te članovi jakšičkog Sportsko-ribolovnog društva.

Narodne nošnje davale su posebnost ljepoti procesije, a pjevači, članovi župnog zbora hodeći u procesiji pjesmom su veličali svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: