Požega.eu

Tijekom vikenda na požeško-slavonskim cestama šest alkoholiziranih vozača i 24 prekršaja prekoračenje dopuštene brzine

PRIJE 1 GODINU
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 GODINU
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ’četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 47 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  petak 8. srpnja 2022. oko 20.15 sati u mjestu Filipovac gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili  osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji vozač pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), a također je utvrđeno kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.