Testiranje kandidata za načelnika požeške Policijske uprave je prošlo – slijedi li razgovor sa dobrima ili odabir najboljega?

Autor: Jelenko Topić

Testiranje kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz internog oglasa za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca Policijske uprave požeško-slavonske, koji je objavljen na web stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministarstva unutarnjih poslova 10. listopada 2022. godine, održano je 28. listopada u Ravnateljstvu policije.

Testiranje se sastojalo od pismene provjere znanja bitne za obavljanje poslova radnog mjesta.
Test se vrednuje bodovima od 0 do 10, a smatra se da je kandidat zadovoljio na testiranju ako je ostvario najmanje 5 bodova.
 
Kandidati koji su zadovoljili na provjeri znanja, odnosno ostvarili najmanje 5 bodova, pristupit će razgovoru  s Povjerenstvom za odabir kandidata za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika.
 
Povjerenstvo će tijekom navedenog razgovora s kandidatima utvrditi interese, profesionalne ciljeve, motivaciju, stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u njihovu dosadašnjem radu.

Zasada nije poznato koji su rezultati testiranja, te hoće li uslijediti razgovori ili će biti izabran novi načelnik Policijske uprave požeško-slavonske.

Prema neslužbenim informacijama u igri su dva kandidata od kojih je jedan s požeškog područja, aktualni načelnik Željko Grgić a drugi iz novogradiškog kraja, a riječ je o Zrinku Kapetaniću, načelniku Policijske postaje Okučani.

Potvrdu tim nagađanjima nismo dobili. U svakom slučaju ostalo je još malo vremena do imenovanja prvog čovjeka ovdašnje policije jer dosadašnjem načelniku Željku Grgiću ističe mandat. Hoće li se on zadržati na toj dužnosti, što he realno za očekivati, ili će dobiti nasljednika treba  još malo pričekati. Konačna odluka donosi se u Zagrebu premda kolaju različite priče o vezama i utjecajima pojedinih aspiranata na tu funkciju.

U svakom slučaju odluku ne bi trebalo dugo čekati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot