Temeljita obnova požeškog Doma zdravlja nakon 43 godine i nabava nove medicinske opreme: Projekt vrijedan 5,85 milijuna kuna

POŽEGA – U sklopu projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja” vrijednog 5,85 milijuna kuna kreće se u obnovu postojeće zgrade Doma zdravlja u Požegi koja je otvorena daleke 1975. godine. U sklopu tog projekta uredit će se i modernizirati i zgrade Doma zdravlja u Požegi u Industrijskoj i Vukovarskoj ulici te objekti te ustanove u Velikoj, Pakracu i Lipiku.
Od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 5.85 milijuna kuna, bespovratna su sredstva EU u iznosu od 4.97 milijuna kuna, dok će Požeško-slavonska županija projekt sufinancirati s 876 tisuća kuna.

-Radostan sam i sretan što je uopće došlo do ovog dana. Zgrada Doma zdravlja u Požegi je otvorena 12. rujna 1975. godine. Tada je i stavljen dio stolarije, vanjske i unutarnje koja se tek nakon gotovo 43 godine zamjenjuje s novom i modernijom. Pacijenti će također imati razloga za zadovoljstvo jer će se i ambulante modernizirati i opremiti s novom medicinskom opremom. Dakle, po dovršetku građevinskih radova na zgradama unutar 100 dana krećemo s nabavkom medicinske opreme vrijedne više od 3,5 milijuna kuna, raznih i vrijednih aparata, ultrazvuka, EKG-a aspiratora i svega onoga što je potrebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti – rekao je Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja dodajući kako se provođenjem projekta želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite

Ugovor o izvođenju radova su potpisali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktor požeške tvrtke Projekt inženjering d.o.o. Igor Starčević.

-U tom projektu je predviđeno šest lokacija gdje će biti obavljeni određeni građevinski radovi, ponajprije energetska učinkovitost te ostale neophodne radnje, a dio projekta vezan je uz nabavku opreme u vrijednosti 2,7 milijuna kuna i medicinskog namještaja vrijednog 152 tisuće kuna za koncesionare i Dom zdravlja na lokacijama Velika, Požega, Pakrac i Lipik – naglasio je župan Tomašević dodajući kako se slični projekti nastavljaju i s Općom županijskom bolnicom Požega kroz energetsku obnovu te proširenje kapaciteta, posebice na Dječjem odjelu.

Župan Tomašević potpisao je ugovor i sa Zdenkom Ivekovićem direktorom tvrtke Festta iz Zagreba koja je certificirani isporučitelj medicinske opreme i namještaja za zdravstvo.

0 Comment