Tamburaši Zvona iz Đakova proslavili 25 godina djelovanja – imali uspješnice na požeškom i kaptolačkom festivalu, a suradnja se nastavlja

Autor: D.K.

Izuzetna čast nam je učinjena pozivom i nazočnošću na glazbenom spektaklu u Đakovu, zajedno sa umjetničkim rukovodstvom kaptolačkog Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline, kojom prigodom je poznati tamburaški sastav Zvona proslavio 25 godina rada.

Umjetnički ravnatelj tog festivala, dugogodišnji glazbeni urednik niz serijala radijskih i televizijskih emisija, te vrstan poznavatelj ove glazbe i prijatelj autora i izvođača prigodu je iskoristio za dogovore o suradnji za nove festivale. Kako je poznato Zvona su na tom festivalu prošle godine osvojili drugo  mjesto sa pjesmom Otet’ ću te zlato moje kojoj su Požežani:glazba i aranžman Tomislav Jakobović, a tekst požeški Ličanin šumar Branimir Mikić, koji je nazočio đakovačkoj fešti, te stihovima uputio čestitke slavljenicima. Zvona su postigla  uspjehe na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi, izdali sedam albuma, a uspješnica Moj je dado puno radio proglašena je najboljom tamburaškom skladbom. Osnivač Zvona je primaš Tomislav Nemet.

Nastupili su oni koji su prošli kroz sastav tijekom godina među kojima je njihovi nekadašnji pjevači Branko Ilakovac (sada frontmen Slavonia banda) i Ivan Štivić(donedavno frontmen Salaša), zatim kao gosti Slavonia band, TS Slavonski vez, ženska pjevačka skupina Vranovke i Šima Jovanovac.

Voditelj programa bio je Goran Ivanović Lac, poznati autor i glazbeni urednik, sadašnji osječki zamjenik župana.

Evo i stihova Branimira Mikića specijalno za jubilej Zvona:

Prije mnogo godina odlučio Toma  da osnuje sastav đakovačka Zvona,

vezu dečki dugo, od jutra do mraka za gospodu finu i veselog seljaka.

A njihov je DADO radio sve više i dok’ sunce sija dok’ padaju kiše,

radio je Dado svakim danom jače i kada se piva i kada se plače.

Potrošili dečki, sve novce od Dade neće oni baš u polju da rade

više vole dugo, milovati žicu keriti se noću i praviti dicu.

Oj, Đakovo grade, ti u vjeri živiš imaš svoja ZVONA kojima se diviš,

tome lipom zvuku s tornja katedrale i od zlatnih žica sa tambure stare.

25-tu Zvona naša gaze daju sve od sebe, nikad se ne maze,

po Đakovu vezu: harme i note tako neka traju do godine stote.

Foto: Josip Kazalicki [FAG id=271845]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88