Tamburaši Zlatna dolina u Lipiku imali koncert i predstavili video spot pjesme “Do Lipika dođi” sa Zlatnog glasa Zlatne doline [FOTO]

Autor: D.K.

Lijepa i ugodna večer sa zanimljivim programom pripremljena je u čast Dana grada Lipika i njegovog nebeskog zaštitnika svetog Franje Asiškog. U posebno uređenom šatoru smještenom u lipičkom parku nastupili su požeški tamburaši Zlatna dolina predstavivši se cjelovečernjim programom koji je sadržavao širok izbor tamburaške glazbe, te ponešto iz drugih krajeva kao što su Bosna, Lika i Hercegovina. Njihov nastup posjetitelji su toplo primili i nagradili dugim pljeskom.

Program je otpočeo predstavljanjem video spota njihove pjesme Do Lipika dođi izvedene početkom svibnja na Festivalu Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu.

Koordinator glazbenog programa tog festivala Jelenko Topić tom je prilikom izrazio zahvalnost svima koji su radili na pjesmi, te nadu da će ona doprinijeti promidžbi Lipika i njegovih kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti. Autorica stihova te pjesme Zagrepčanka Đurđa Habel je kazala da se stvarajući pjesmu zaljubila u grad Lipik, te ga rado i često posjećuje.

-Slučajan susret sa autorima pjesama u Kaptolu prije nekoliko godina donio je pjesmu na koju smo ponosni, a i na njeno video izdanje, pa sam neizmjerno zahvalan autorima i upravi Zlatnog glasa Zlatne doline – istakao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana nakon čega je građanima premijerno prikazan spot, a premijera je bila i na CMC televiziji. Snimila ga je ekipa Produkcije Nova iz Đakova predvođena Marijom Šulinom.

Glazbu i aranžman potpisuje poznati autor i glazbenik Stjepan Rudinski Ruda iz Osijeka. Pjesma je posvećena gradu Lipiku, te se u njoj spominju Mramorne kupke, Fontana, Park Jelkin brijeg, crkva svetog Franje, Toplice, Državna ergela lipicanaca i druge lokacije koje su obuhvaćene na spotu.

Potporu snimanju pjesme i njenog video izdanja dao je Grad Lipik, a gradonačelnik Kasana je u  više navrata pokazao zadovoljstvo nastajanjem pjesme koja na poseban način popularizira njegov kraj.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot