Požega.eu

Tamburaši Zlatna dolina u Lipiku imali koncert i predstavili video spot pjesme "Do Lipika dođi" sa Zlatnog glasa Zlatne doline [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Tamburaši Zlatna dolina u Lipiku imali koncert i predstavili video spot pjesme Požega.eu | Tamburaši Zlatna dolina u Lipiku imali koncert i predstavili video spot pjesme

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.Lijepa i ugodna večer sa zanimljivim programom pripremljena je u čast Dana grada Lipika i njegovog nebeskog zaštitnika svetog Franje Asiškog. U posebno uređenom šatoru smještenom u lipičkom parku nastupili su požeški tamburaši Zlatna dolina predstavivši se cjelovečernjim programom koji je sadržavao širok izbor tamburaške glazbe, te ponešto iz drugih krajeva kao što su Bosna, Lika i Hercegovina. Njihov nastup posjetitelji su toplo primili i nagradili dugim pljeskom.

Program je otpočeo predstavljanjem video spota njihove pjesme Do Lipika dođi izvedene početkom svibnja na Festivalu Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu.Koordinator glazbenog programa tog festivala Jelenko Topić tom je prilikom izrazio zahvalnost svima koji su radili na pjesmi, te nadu da će ona doprinijeti promidžbi Lipika i njegovih kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti. Autorica stihova te pjesme Zagrepčanka Đurđa Habel je kazala da se stvarajući pjesmu zaljubila u grad Lipik, te ga rado i često posjećuje.-Slučajan susret sa autorima pjesama u Kaptolu prije nekoliko godina donio je pjesmu na koju smo ponosni, a i na njeno video izdanje, pa sam neizmjerno zahvalan autorima i upravi Zlatnog glasa Zlatne doline – istakao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana nakon čega je građanima premijerno prikazan spot, a premijera je bila i na CMC televiziji. Snimila ga je ekipa Produkcije Nova iz Đakova predvođena Marijom Šulinom.

Glazbu i aranžman potpisuje poznati autor i glazbenik Stjepan Rudinski Ruda iz Osijeka. Pjesma je posvećena gradu Lipiku, te se u njoj spominju Mramorne kupke, Fontana, Park Jelkin brijeg, crkva svetog Franje, Toplice, Državna ergela lipicanaca i druge lokacije koje su obuhvaćene na spotu.

Potporu snimanju pjesme i njenog video izdanja dao je Grad Lipik, a gradonačelnik Kasana je u  više navrata pokazao zadovoljstvo nastajanjem pjesme koja na poseban način popularizira njegov kraj.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.