Tamburaši Žeteoci i pjevačka skupina Baće stižu na Zlatni glas zlatne doline

Autor: Jelenko Topić

VRPOLJE/KAPTOL – Među brojnim izvođačima na 1. Memorijalnom humanitarnom koncertu „Tamburaške uspomene“ u čast rano preminulog tamburaša Marija Bogdanovića u njegovom rodnom Vrpolju tamburaški sastav Žeteoci iz Osijeka i muška pjevačka skupina Baće iz Tenje izveli su i svoju novu pjesmu „Čovjek iz ravnice“ najavivši da će se njome predstaviti na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2016.“ 13. svibnja u Kaptolu.

Njih ukupno 13 tako će u potpunosti popuniti festivalsku pozornicu na kojoj će biti izvedeno dvadesetak novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i pjevača s područja kontinentalne Hrvatske, a soliste će pratiti TS Posegana.

Na „Tamburaškoj uspomeni“  još su nastupili Zvona,Slavonia band i Đerdani iz Đakova,Arteški bunar iz Garčina, Tambura band iz Vinkovaca, te Kristali iz Županje, kao i solistica Marija Pavković Snaša.

Posjetitelji u punoj dvorani vrpoljačkog društvenog doma svojim su prilozima donirali potporu za liječenje oboljelih od karcinoma debelog crijeva, koja bolest je uzrokovala preranu smrt pokojnog Marija Bogdanovića.

Više iz kategorije