Tamburaši „Srce bećarsko“ sviraju često u raznim prigodama i to ne samo u požeškom kraju

Autor: Jelenko Topić

Gabrijel Ivanešić, koji svira brač 1, zatim Vjeko Šipura na braču 2, Leo Pažin (bugarija), Mateo Miletić(bas), Marko Pojer(bubnjevi) i Darko Rodić(harmonika) su šesteročlana vesela sviračka družina koja se zove „Srce bećarsko“. Često ih se može vidjeti i čuti u različitim prigodama jer sviraju brojna događanja, ali i privatne fešte, zabave, svatovske pratnje  i drugo.

Tamburaški sastav „Srce bećarsko“ djeluje deset godina, nastao je u biškupačkom kraju odakle ih većina dolazi, a popunjavaju ih glazbenici iz požeškog kraja uključujući odnedavno dvojicu novih poznatog požeškog harmonikaša Darka Rodića i bubnjara Marka Pojera iz Cerovca.

Sastav je univerzalan jer imaju šarolik repertoar počevši od tamburaških tradicionalnih pjesama pa dio novijih sa festivala i albuma, zatim najpopularnijih klapskih pjesama mediteranskog ugođaja, te dio zabavnih melodija, ali i nezaobilaznih narodnih pjesama nastalih proteklih desetljeća, a izuzetno su popularne u narodu.

Raspolažu i sa potrebnom razglasnom opremom tako da mogu odraditi mnogo toga uključujući zabave i cjelovečernji program, a glasovno su bogati jer raspolažu grlatnim pjevačima, koji su naravno i svirači, pa dio svirki do sedamdesetak ljudi mogu svirati i pjevati onako na suho među ljudima koji vole dobru pjesmu i ugodne zvuke šest akustičnih instrumenata.

„Srce bećarsko“ do sada nije imalo svoju pjesmu, no pripremaju se za takav zahvat najavljujući dogodine nastup na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2020.“ u Kaptolu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: