Tamburaši „Srca bećarskog“ zapalili atmosferu u podrumu Ive Enjingija

Autor: DK

Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca tradicionalno slavi blagdan Vincelova i to uvijek na sam dan tog Nebeskog zaštitnika vinogradara i vinara. Tako se i ove godine okupila rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz Hrvatske i inozemstva. Uzvanika je blizu dvije stotine, nešto manje nego obično jer je dio gostiju iz Dalmacije i Primorja zbog loših vremenskih prilika otkazao dolazak.

Okupljanje je bilo uz vinogradarsku vatru ispred podruma. Slanine i kobasice koja se pekla bilo je u izobilju, a za dobrodošlicu domaćin Ivo je goste ponudio komovu rakiju iz 1984 godine – stara 35 godina.

Simbolično orezivanje loze, koja označava početak radova u vinogradima, uz domaćina su se tog posla prihvatio Boris Durlen, poznatiji po funkcijama u Nogometnom savezu Hrvatske i Lucija, ugostitelj iz Zagreba.

Gosti Vincelova imali su priliku šetati po podrumu i kušati vino iz bilo koje bačve. One koje je nešto više zanimalo o proizvodnji i samoj vinskoj kapljici imali su priliku dobiti informaciju iz prve ruke gazde Ive.

Na večeri i zajedničkom druženju uz provjerene tamburaše “Srce bećarsko” u ponudi su bila birana jela. Za ovu prigodu gulaš i pečena teletina od Crvenog kanadskog goveda Angusa iz Enjingijevog uzgoja. Tu su i druga jela, salate i kolači. Za kušanje su bila vina različitih godišta, a posebno je zapaženo Venje bijelo, izborna berba, barique iz 2006.godine, najbolje vino ove vinske kuće koje je nagrađeno brojnim prznanjima u zemlji i inozemstvu.

Gazda Ivo predstavio je svoje radnike bez koji ne bi bilo vrhunskih vina, a koji su i za ovu prigodu sve pripremili sami, od jela do slastica. U zabavnom dijelu, kao što smo rekli, sudjelovali su tamburaši „Srce bećarsko“ iz Požege. Oni su zapalili atmosferu u dvorani. Plesalo se i pjevalo, a harmonika Darka Rodića bila je nagrađivana jer je mnoge dirnula u srce kako milozvučnim zvukovima tako i pjesmama.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije