TAMBURAŠI „RUBATO“: Pjesma i spot „Prijatelj novi“ pred slušateljima i gledateljima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Šest vrsnih tamburaša s područja Požege, Slavonskog Broda i Nove Gradiške, poznati pod nazivom „Rubato“, polako,ali sigurno osvajaju estradnu scenu. U objektu „Zlatni lug“ predstavili su novu pjesmu „Prijatelju novi“ snimljenu sa poznatim izvođačem slavonske glazbe Vladom Bašićem, te video spot za nju koji će ovih dana biti premijerno emitiran na CMC televiziji.

-Na ovogodišnjem Aurea festu u Požegi sa Bašićem smo izveli njegovu pjesmu „Slavonijo ‘ko te nema“, a novu je na tekst požeškog Ličanina Branimir Mikića uglazbio Kruno Dražić, dok su članovi „Rubata“ Marko Piletić i Zlatko Galik zaslužni za aranžman- istakao je tamburaš „Rubata“ Danijel Bjelobrk zahvalivši se svima na potpori, te dodao je je video spot djelo Marija Šuline iz đakovačke produkcije „Nova“.

Pjesma je snimljena u požeškom studiju „Hard work“ ton majstora Zvjezdana Marjanovića Zvekija i Ante Akrapa, a spot u objektu „Zlatnog luga“ gdje je sudjelovala i mlada brodska pjevačica Gabrijela Babić, koja je krenula svojom karijerom.

-Krenuli smo spontano zajedno, dogovaramo nove pjesme, a očekujemo zajedničke nastupe na području regije i inozemstvu- kazao je pjevač Vlado Bašić poznat po hit pjesmi „Ćaća“, ali i dodao da će i dalje nastupati na festivalima.

Gosti predstavljanja bila su poznata imena estrade kao što su Mirko Šenkovski Geronimo, autor jedne pjesme ovih izvođača, te brojnih hitova Halida Bešlića, zatim Mirko Pilj, tekstopisac niza pjesama nekadašnjih „Indeksa“, Borisa Novkovića i drugih.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek