Tambura bez granica u Kaptolu okupila četiri izvrsna tamburaška orkestra iz dvije zemlje /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Pod nazivom Tambura bez granica, kao prvoj večeri, počela je u kaptolačkoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca trodnevna priredba Tambura za dušu koju zajednički organiziraju Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk u suradnji sa tamošnjim udrugama. Pored posjetitelja nazočili su zamjenik županice Ferdinand Troha, načelnici kaptolačke i veličke općine Mile Pavičić i Robert Hofman, predsjednik Općinskog vijeća Kaptola Dario Lončarević i drugi.

Nositelj ove prvi put održane priredbe je Kaptolački tamburaški orkestar koji je ugostio još tri orkestra iz naše zemlje i susjedne Srbije. Kroz sat i pol programa sudionici su svojim muziciranjem pokazali zaista da ovaj instrument nema granica jer su izvodili raznovrstan i bogat repertoar počevši od klasike i filmske glazbe pa do svjetskih evergreena, izvornih pjesama, te onih novoskladanih za tambure.

Predstavili su se domaćini Kaptolački tamburaši orkestar pod ravnanjem Ane Šmitpeter uz koje su zapjevali Luka Samardžić i Blaž Barišić, zatim orkestar Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca, Tamburaški orkestar Tamburatorium iz Pančeva u Srbiji, te Tamburaški orkestar općine Semeljci pod vodstvom Vlade Čatića.

Teško je izdvojiti nekoga od njih jer su svi pokazali visoku razinu muziciranja na tamburi, a Semeljčani su koristili u nekim izvedbama i udaraljke. Sve su imali i svoje vokalne soliste tako da je program bio izuzetno zahtjevan, ali i raznolik zahvaljujući odabiru pjesama koje su tekstovima i glazbom ugodno iznenadile posjetitelje priredbe koja je potpuno opravdala ime, ali i pozornost gledatelja kao uvod za još dvije večeri koje slijede.

Petak od 20.30 sati donosi Festival tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline, koji je  međunarodnog karaktera, kada će se izvesti 23 nove pjesme, te će nastupiti gost večeri TS Fijaker. Izravno ga prenose CRO TV iz Frankfurta, Posavina TV(BiH), TV Zapad iz Zaprešića, te Etno portal i Šokački portal, a naknadno će snimku emitirati desetak televizija iz zemalja našeg okruženja.

Subota je rezervirano za Smotru folklora Šokačko se kolo vije s početkom u 18 sati, a domaćin je kaptolačko KUD Ivo Čakalić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88