Požega.eu

Takozvana Lista srama donosi i poznata imena, a na njoj najviše zaduženih osoba iz Kutjeva, Cerovca i Požege

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Takozvana Lista srama donosi i poznata imena, a na njoj najviše zaduženih osoba iz Kutjeva, Cerovca i Požege Požega.eu | Takozvana Lista srama donosi i poznata imena, a na njoj najviše zaduženih osoba iz Kutjeva, Cerovca i Požege

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Porezna uprava je na razini naše države kao i prethodnih godina, objavila listu dužnika na kojoj su i popisi najzaduženijih osoba za svaku županiju. Na toj listi popularno nazvanoj Lista srama su tri skupine dužnika među kojima je i ona pravnih osoba tj. tvrtki, a riječ je o trima koje su u postupku stečaja.

Na čelu te liste po veličini duga su dvije požeške tvrtke sa iznosima 1,9 i 1,7 milijuna kuna, a treća je tvrtka iz Završja sa dugom od 524 tisuća kuna.

Recimo da je jedna od ovih požeških tvrtki dugogodišnji konfekcionar koji je sada  u stečaju!

Kada su u pitanju pojedinci na listi ima dosta poznatih imena, ali i dugogodišnjih dužnika, pa je čudno da državna administracija nije našla način da utjera dugove kroz ovrhe na primanja, imovinu itd. Uz to neki od njih, prema našim spoznajama, žive na visokoj nozi, voze se u skupim automobilima glumatajući tajkune i bogataše, te redovito ljetuju na Jadranu ne hajući za postojeći dug! Možda bi trebali razmisliti pa dio te rasipnosti i parade usmjeriti na povrat duga?!

Među fizičkim osobama čelno mjesto drži Kutjevčanin sa dugovanjem od 3,4 milijuna, drugi je pojedinac iz Turnića sa 2,5 milijuna, a slijede Brestovčanin sa 2,4 milijuna, Kutjevčanin sa 1,4 milijuna, Jakšićanin sa 1,1 milijun kuna, jedna Cerovčanka sa također 1,1 milijun kuna duga, njen susjed Cerovčanin sa 875 tisuća kuna, Kutjevčanin sa 619, jedna Požežanka sa 519 tisuća i obveznik iz novog Zvečeva koji je državi dužan 494 tisuće kuna.

Tu je i treća lista sa fizičkim osobama koje obavljaju neku od djelatnosti, a predvodi je jedna Komarovčanka sa iznosom duga teškim 1,1 milijun kuna, iza nje je Požežanka sa 893 tisuće, čovjek iz Ruševa sa 778 tisuća, te pojedinci iz Cerovca(683 tisuće), Brestovca(653), Sapne(642), Tominovca(546), Donje Obriježi(482), Ivandola(466) i Kule(431 tisuća kuna).Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.