Svi za, nitko protiv uz nekoliko pitanja reda radi

Autor: DK

blankKUTJEVO – Gledajući na prijašnje sjednice bivšeg saziva Gradskog vijeća grada Kutjeva, protekla, 2. u novom sazivu gotovo da se ne može usporediti. Oporbe kao da nema, svi složni, suglasni sa svime, sve se jednoglasno prihvaća uz nekoliko pitanja onako reda radi.

blankSamo je jedno pitanje pomalo razljutilo kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira kada mu je SDP-ova vijećnica Magdalena Križanović uputila ono o visini njegove plaće koje je s negodovanjem pokušao obrazložiti i opravdati. Podsjetimo, već na prvoj sjednici pred vijećnike je stavljena odluka o povećanju plaće gradonačelnika koja je u konačnici i prihvaćena. To mu je vijećnica Križanović, koliko se moglo vidjeti, jako zamjerila.

blankVijećnici su jednoglasno prihvatili Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna grada Kutjeva kao i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine. U nastavku sjednice na znanje su vijećnici primili i koliko je utrošeno financijskih sredstava za lokalne izbore.

blankGrad Kutjevo ide u osnivanje tvrtke Komunalno društvo Kutjevo d.o.o. za što su vijećnici također dali jednoglasnu potporu. Gradonačelnik Budimir je obrazložio potrebu osnivanja nove tvrtke od koje se očekuje da će kroz svoje djelovanje obavljati kvalitetnije komunalne usluge na zadovoljstvo svih mještana te je izrazio uvjerenje da će tvrtka biti samoodrživa i da neće imati potrebu za financijskim sredstvima iz proračuna. Ta bi tvrtka trebala obavljati i uslužne poslove i zarađivati od vršenja raznih poslova što bi joj osiguralo profitabilnost i stabilnost.

blankPrihvaćena je jednoglasno i Odluka o uvjetima i načinu korištenja mobitela i službenog automobila. Tako će u buduće gradonačelnik i njegov zamjenik imati pravo na neograničenu potrošnju mobitela dok će ostalim zaposlenicima potrošnja biti ograničena na 150 kuna, a radnicima u komunalnom pogonu na 75. Vijećnici su prihvatili u istoj odluci da gradonačelnik ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno i to za službene potrebe, a ostali zaposlenici prema potrebama i uz odobrenje gradonačelnika.

blankDonesena je i Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi i prihvaćen Program poticanja malog i srednjeg poduzetništva grada Kutjeva za 2017. godinu. Vijećnici su prihvatili i Odluku o Izmjeni osnivanju Socijalnog vijeća grada Kutjeva.

blankU Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije imenovan je Marko Ašembrener koji je prijedlog također jednoglasno prihvaćen.

Vijećnici su prihvatili usklađeni Statut Dječjeg vrtića Kutjevo i dali su prethodnu suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada te ustanove.

Više iz kategorije