Svečano promovirana još jedna generacija diplomanata na požeškom Veleučilištu (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA –  Još jedna generacija diplomanata na Veleučilištu u Požegi, njih 174, danas je svečano promovirana kojima su uručene diplome, a koji su uspješno diplomirali na jednom od smjerova stručnih studija Računovodstva, Trgovine, Upravnog studija, Prehrambene tehnologije, Vinogradarstva, voćarstva i vinarstva te Trgovinskog poslovanja.

Prije svečanog uručenja diploma prigodnim se riječima svim nazočnima obratio i čestitke uputio dekan požeškog Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima, a posebne čestitke upućene su studentima na stručnom i specijalističkom studiju koji su nagrađeni poklon paketima Veleučilišta.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

-Iako je današnja promocija za sve nas važan događaj ipak ste vi ti koji ste uložili najviše vremena, truda i rada da bi došlo do ovoga trenutka. Iz tog razloga danas budite ponosni jer je ovo vaš dan. Vi ste se žrtvovali da bi ušli u krug najboljih na Veleučilištu, a od danas i u klub Alumnija, završenih studenata Veleučilišta. Želimo vjerovati da proces, koji ste započeli prvim oblicima obrazovanja u najranijem djetinjstvu, ovim činom nije završen – rekao je u pozdravnom govoru  je dekan Zima naglasivši kako se sjeća mnogih od njih, bez obzira na godine, koji su bili uvjetno nesigurnih u sebe na početku školovanja na Veleučilištu.

Dekan Dinko Zima je istakao kako je uz usporedbu tad i sada, da su danas svi odvažniji, sigurniji, inovativniji, ali i mudriji.

-Nikako ne umanjujući vaš uspjeh, znamo da ste pri ovom razvoju imali ne malu podršku svojih obitelji, prijatelja, kolega s posla a neki od vas i vaših poslodavaca. U ovoj prilici sreće i zadovoljstva, svih njih, ne da ne smijete zaboraviti, već im trebate i zahvaliti. Vjerujem da ćete se složiti, da dio uspjeha ide i vašim nastavnicima i mentorima koji su uložili sva svoja znanja i vještine da bi vas poučili struci, a ponekad i životu. Bila nam je čast kroz poučavanje kod vas razvijati racionalnost, konstruktivnost, invenciju, domišljatost i stalnu želju za učenjem i napretkom. To je najveća radost i postignuće naših profesora. Gledajući sada vas, tako, s razlogom sretne i ponosne, mi, vaši profesori i mentori radosni smo zbog kontinuiteta razvoja naših  struka i želja nam je da nastavite raditi na unaprjeđenju struke jer ćete time pomoći sebi, svojoj zemlji i svome narodu – dodao je Zima.

Veleučilište u Požegi osnovano je 1998. godine i do danas se profiliralo kao visokoškolska ustanova na kojoj su nastavni programi na svim studijima s velikim udjelom stručne prakse prilagođeni potrebama hrvatskog gospodarstva i tržišta rada. Veleučilište provodi i europske projekte, a nositelj je Erasmus povelje te organizator  brojnih stručnih konferencija na međunarodnoj razini.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije