Svečano obilježen početak berbe kod obitelji Pavlović u kaptolačkim vinogradima /FOTO/

Autor: D.M.

Početak berbe u vinogradima članova Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola svake godine se obilježava svečano. Ovoga puta domaćinstva se prihvatio vinogradar i podrumar Hrvoje Pavlović i njegova obitelj, supruga Marijana, djeca Dorja, Filip, Stjepan i Dunja, te otac Ivica. Ovaj uspješan i poznati proizvođač vina iskoristio je ovo okupljanje da se izuzev članovima iz Udruge predstavi rodbini, prijateljima i poslovnim partnerima iz drugih krajeva Hrvatske koji kupuju i piju njegova vina.

Među brojnim uzvanicima bili su Robert Hofman, načelnik Općine Velika, Dražen Akmadžić, velički župnik i Stjepan Jeršek Štef, poznati estradni glazbenik.

Okupljeni su se družili ispod ugostiteljskog šatora podignutog usred vinograda u Češljakovcima gdje obitelj Pavlović ima deset hektara. Za degustaciju, gazda Hrvoje je ponudio sedam vina. Prvo se kušao rose s ostatkom šećera spravljen od tri sorte, a potom tri graševine različitih godišta i okusa. Dva sauvignona različitih godišta nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Mlađi je intenzivnijeg okusa a stariji, berbe iz 2020. godine nježniji i izbalansiran odležavanjem. U proizvodnji je i kasna berba graševine, predikatno vino sa značajnim ostatkom šećera i skladnim kiselinama. Na kraju cuve sastavljen od nekoliko crnih sorti. Uz gazdu Hrvoja, kušanje je vodio profesor Josip Mesić govoreći nadahnuto o karakteristikama pojedinog vina.
Ferdinand Novak, predsjednik Udruge „Vino-kap“ zahvalio je na gostoprimstvu obitelji Pavlović koja je uzor i ostalim kaptolačkim vinogradarima i vinarima.

Hrvoje s obitelji živi u Velikoj a ima deset hektara vinograda u neposrednoj blizini Češljakovaca na blagim južnim padinama Papuka. U roditeljskoj kući u tom naselju nalazi se novi podrum.
Kako priliči u ovakvoj prigodi nudila su se naresci i sirevi, birana jela i slastice. Uz rakiju i vina pila su se i druga pića. O glazbi se brinuo Robert Vojvodić Bekrija.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88