Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Svečano obilježen Dan branitelja Općine Kaptol (FOTO-VIDEO)

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Po prvi puta obilježena je svečanost Dana Hrvatskih branitelja u Kaptolu, za koju je prigodu 22.lipnja i proglašen taj dan za područje te općine. U toj je prigodi više izaslanstava položilo je vijence i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju čime su odali dužnu počast svima onima koji su položili svoje živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.


Među izaslanstvima bili su obitelji poginulih branitelja, izaslanik ministra branitelja Jozo Katić, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Kaptol, predvođeno predsjednikom Zvonkom Havrdom, izaslanstvo općine Kaptol, predvođeno načelnikom Milom Pavičićem i izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom županice Ferdinandom Trohom. Počast su odali predstavnici vojarne 123. brigade i visoki časnici HV-a, pukovnici Ivica Mandić i Mladen Miletić te brigadir Ivica Pejaković te izaslanstvo kaptolačkih vatrogasaca i drugi članovi udruga s područja općine Kaptol.


Nakon počasti na mjesnom groblju sudionici svečanosti su se mimohodom ulicama općine Kaptol zaputili do Župne crkve sv. Petra i Pavla gdje je mjesni župnik vlč. Mario Rašić predvodio euharistijsko slavlje.


Središnje obilježavanje Dana branitelja održalo se u Vatrogasnom domu u Kaptolu na kojem su se svim nazočnima obratili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Kaptol, Zvonko Havrda, umirovljeni brigadir Željko kalić u ime visokih časnika HV-a, izaslanik ministra branitelja Jozo Katić, načelnik općine Kaptol Mile Pavićić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo