Požega.eu

Svečana sjednica Senata Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek održana u Požegi: "S pravom se može reći da je Požega sveučilišni grad"

PRIJE 11 MJESECI
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Svečana sjednica Senata Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek održana u Požegi: Požega.eu | Svečana sjednica Senata Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek održana u Požegi:

PRIJE 11 MJESECI
D.K.

Novoustrojeni Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, na čelu s privremenim dekanom prof.dr.sc. Borislavom Miličevićem bio je domaćin održavanja svečane sjednice Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka. Održavanju svečane sjednice Senata u Požegi povod je ustroja novog Fakulteta u Požegi, a inače sve sjednice se održavaju u sjedištu Sveučilišta, gradu Osijeku.-Drago mi je da Senat Sveučilišta zasjeda u Požegi. Inače sve su sjednice koje se održavaju u Osijeku. Razlog ove sjednice ovdje u Požegi je jedan novi fakultet osječkog sveučilišta, Fakultet turizma ruralnog razvoja. Drago nam je da smo na inicijativu i djelatnika tadašnjeg Veleučilišta i podršku lokalne zajednice prihvatili tu inicijativu te nakon višemjesečnih poslova uspjeli ustanoviti novi fakultet kao visokoškolsku ustanovu i da Požega s pravom može reći da je sveučilišni grad. Požega je prepoznala priliku kao i tadašnje Veleučilište i sad je ovdje viša razina obrazovanja – rekao je prije održavanja sjednice prof.dr.sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Na sjednici Senata bili su stalni članovi, svi dekani i dekanice fakulteta, pročelnici sveučilišnih odjela koji su svojim dolaskom dali podršku novom fakultetu kao novoj sastavnici Sveučilišta.

-Osječko sveučilište, uzimajući u obzir i ovaj novi fakultet u Požegi ima 14 sastavnica plus četiri sveučilišna odjela. Od 1.listopada ove godine nas je, uključujući i studente 27 članova senata i svi oni donose one bitne odluke za rad Sveučilišta – dodao je rektor Guberac.

Zahvalu na podršci svim dekanima i sastavnicama Sveučilišta uputio je privremeni dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević  koji su i podržali preustroj Veleučilišta u Požegi.-Preustroj je bio naporan i izazovan. Pred nama je još niz poslova koje moramo odraditi, ali onaj najvažniji dio je odrađen. Zajedno s nekolicinom dekana izradili smo elaborat o preustroju temeljen na Strategiji razvoja RH kao i Strategiji razvoja visokog obrazovanja i razvoja turizma iz kojega smo ponudili nove studijske programe našim studentima. Razvijat ćemo ih i nadopunjavati s cijelim nizom diplomskih studija, koje smo već delegirali Senatu, kao studijske programe zdravstvenog turizma, sportskog turizma, turizma i održivog razvoja – rekao je prof.dr.sc. Borislav Miličević koji je najavio ulaganja u infrastrukturu već od slijedećeg tjedna kada kreću radovi na izgradnji nove sportske dvorane i dodatnih sadržaja za rad fakulteta.

-Krećemo s izgradnjom naše nastavne baze kako bi ovaj Fakultet bio zaista prava sastavnica koja će opravdati svoje postojanje – dodao je Miličević.

Na Sjednici Senata bila je nazočna i požeško-slavonska županica Antonija Jozić i požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.