Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/ Požega.eu | Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Podrum poznatog vinara Ive Enjingija u Hrnjevcu meta je gotovo svakodnevne posjete većih ili manjih grupa iz svih krajeva Hrvatske pa i inozemstva. Mnogi su na proputovanju kroz požeški kraj i skrenu do Hrnjevca da vide i upoznaju jednog od najvećih vinara i kušaju njegova vrhunska vina te ponesu poneku butelju kao suvenir. Drugi dolaze s namjerom a to su poznavatelji i ljubitelji i uživaju u ambijentu vinarije te u vinima kao i onima koja odležavaju godinama i još nisu na tržištu. Žele vidjeti bogatu arhivu i kušati poneko vino staro tridesetak i više godina. Njih dočekuje gazda Ivo i upoznaje s životnim iskustvom prvog privatnog vinara u bivšoj državi a pogotovo bogatom, stoljetnom vinogradarskom tradicijom njegove obitelji.

Grupu od desetak prijatelja koji su zajedno završili ekonomiju 2001. godine i žive i rade u Zagrebu doveo je Hrvoje Radoš čiji su korijeni iz Vidovaca. Njihova degustacija je počela ispijanjem rakije dobrodošlice, komovicom iz 1984. godine. Potom su posjetitelji s čašama obilazili podrum i bačve s mladim kao i odabranim vrhunskim vinima kasne i izborne berbe starijih godišta. Na kraju uz nareske suhomesnatih proizvode i sira s nogu pila su se vina po želji i otvarale butelje iz arhive. Nije izostala ni pjesma jer ne treba zaboraviti da je Ivo u mladosti znao zasvirati berdu sa kolegama tamburašima i zapjevati.

































Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo