Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/

Autor: D.M.

Podrum poznatog vinara Ive Enjingija u Hrnjevcu meta je gotovo svakodnevne posjete većih ili manjih grupa iz svih krajeva Hrvatske pa i inozemstva. Mnogi su na proputovanju kroz požeški kraj i skrenu do Hrnjevca da vide i upoznaju jednog od najvećih vinara i kušaju njegova vrhunska vina te ponesu poneku butelju kao suvenir. Drugi dolaze s namjerom a to su poznavatelji i ljubitelji i uživaju u ambijentu vinarije te u vinima kao i onima koja odležavaju godinama i još nisu na tržištu. Žele vidjeti bogatu arhivu i kušati poneko vino staro tridesetak i više godina. Njih dočekuje gazda Ivo i upoznaje s životnim iskustvom prvog privatnog vinara u bivšoj državi a pogotovo bogatom, stoljetnom vinogradarskom tradicijom njegove obitelji.

Grupu od desetak prijatelja koji su zajedno završili ekonomiju 2001. godine i žive i rade u Zagrebu doveo je Hrvoje Radoš čiji su korijeni iz Vidovaca. Njihova degustacija je počela ispijanjem rakije dobrodošlice, komovicom iz 1984. godine. Potom su posjetitelji s čašama obilazili podrum i bačve s mladim kao i odabranim vrhunskim vinima kasne i izborne berbe starijih godišta. Na kraju uz nareske suhomesnatih proizvode i sira s nogu pila su se vina po želji i otvarale butelje iz arhive. Nije izostala ni pjesma jer ne treba zaboraviti da je Ivo u mladosti znao zasvirati berdu sa kolegama tamburašima i zapjevati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot