Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/ Požega.eu | Sve veći broj posjetitelja u podrumu Ive Enjingija koji žele uživati u vrhunskoj kapljici i ugodnom ambijentu /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Podrum poznatog vinara Ive Enjingija u Hrnjevcu meta je gotovo svakodnevne posjete većih ili manjih grupa iz svih krajeva Hrvatske pa i inozemstva. Mnogi su na proputovanju kroz požeški kraj i skrenu do Hrnjevca da vide i upoznaju jednog od najvećih vinara i kušaju njegova vrhunska vina te ponesu poneku butelju kao suvenir. Drugi dolaze s namjerom a to su poznavatelji i ljubitelji i uživaju u ambijentu vinarije te u vinima kao i onima koja odležavaju godinama i još nisu na tržištu. Žele vidjeti bogatu arhivu i kušati poneko vino staro tridesetak i više godina. Njih dočekuje gazda Ivo i upoznaje s životnim iskustvom prvog privatnog vinara u bivšoj državi a pogotovo bogatom, stoljetnom vinogradarskom tradicijom njegove obitelji.

Grupu od desetak prijatelja koji su zajedno završili ekonomiju 2001. godine i žive i rade u Zagrebu doveo je Hrvoje Radoš čiji su korijeni iz Vidovaca. Njihova degustacija je počela ispijanjem rakije dobrodošlice, komovicom iz 1984. godine. Potom su posjetitelji s čašama obilazili podrum i bačve s mladim kao i odabranim vrhunskim vinima kasne i izborne berbe starijih godišta. Na kraju uz nareske suhomesnatih proizvode i sira s nogu pila su se vina po želji i otvarale butelje iz arhive. Nije izostala ni pjesma jer ne treba zaboraviti da je Ivo u mladosti znao zasvirati berdu sa kolegama tamburašima i zapjevati.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.