Sve traženiji domaći sirevi Najuzornije hrvatske seoske žene Marije Ribičić iz Grabarja

Autor: D.K.

Marija Ribičić 2015. godine je ponijela titulu najuzornije hrvatske seoske žene. I šest godina nakon proglašenja, Marija i dalje drži u rukama sve konce obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Ova svestrana žena uz pomoć obitelji brine o 70-ak goveda i pravi razne vrste sireva. Na njihovom imanju ih je u Grabarju posjetila ekipa Poljoprivredne TV.

Doznali su kako na dnevnoj bazi krave daju oko 500 litara mlijeka, a proces mužnje Ribičićima olakšava mljekovod.  Najveći dio mlijeka ova obitelj preradi u sir, a “gazdarica” Marija je otkrila kakvi sve sirevi nastaju u njenoj mini sirani.

Dodatci u sirevima koje Marija pravi također su domaći, kupljeni na seoskim imanjima, a neke od njih, poput vlasca, uzgaja sama. Marija je otkrila i koliko je mlijeka potrebno za izradu jednog sira, ali i kako izgleda taj proces.

Uz titulu Najuzornije hrvatske seoske žene, koju je ponijela prije šest godina, pokazatelj Marijina uspjeha su i brojni kupci koji se uvijek rado vraćaju po njene proizvode. Prepoznatljivi sirevi sa zanimljivim dodatcima pravi su užitak za svačije nepce pa nije iznenađujuće da Marija s godinama oko sebe okuplja samo zadovoljne kupce.

Pogledajte više u prilogu

Izvor: Zlatno klasje – Poljoprivredna TV

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek