Sve je veći broj COVID zaraženih među kojima su i djeca u Dječjem vrtiću Požega: „Zatvorene su tri odgojne skupine“

Autor: D.K.

Prema neslužbenim informacijama veći broj djece koje pohađaju Dječji vrtić Požega zaraženo je COVID-om 19. Dakako da su uz djecu zaražene i odgajateljice, a svi oni koji su s njima bili u kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Kako doznajemo radi se o njih 50-ak što nije mala brojka koja poziva na samo odgovornost prvenstveno roditelja.

-U skupini u kojoj ide i moje dijete dolazi dosta djece koja kašljucaju i pokazuju virozne probleme što upućuje na određene simptome i oprez. Ovih dana neću svoje dijete voditi u vrtić dok ne vidim kakva će biti situacija i u kojem će smjeru ići. Za razliku od drugih ja imam kod koga ostaviti svoje dijete. Neki roditelji nemaju pa su primorani odvesti dijete u vrtić možda i svjesni da je bolesno. Mislim da bi trebali imati više odgovornosti posebice u ovom pandemijskom vremenu – rekla nam je jedna majka koja nam se obratila i s kojom smo razgovarali.

Sve veći broj zaraženih na nacionalnoj razini među kojima je i najmlađa populacija poziva sve nas na odgovornost i pravovremenu reakciju na vrijeme kako bi bili oni koji eventualno sprečavaju širenje pandemije.

Zamolili smo i za komentar odgovornih u Dječjem vrtiću Požega kojeg potpisuje ravnateljica Sanela Kovačević.

-Svjedoci smo situacije kako u Hrvatskoj, pa tako i u Požegi, svakodnevno raste broj novozaraženih koronavirusom. Nažalost, pogođene nisu samo odrasle osobe, nego i djeca, a tome svjedoči i Dječji vrtić Požega koji je u samo 2 dana bio primoran zatvoriti čak 3 odgojne skupine kojima su izrečene mjere samoizolacije uslijed kontakta s djecom pozitivnom na koronavirus. Riječ je o 46 djece, od toga 3 pozitivno, a na tu brojku još treba uključiti i 3 odgojiteljice. Upravo su ti nemili događaj dokaz koji opovrgava česte, ali i neutemeljene izjave kako koronavirus slabo zahvaća dječju populaciju – ističe ravnateljica Kovačević naglašavajući kako je potrebno osvijestiti činjenicu da se pod krinkom simptoma, koji često budu pogrešno pripisano bezazlenoj virozi, zapravo može kriti i zaraza koronavirusom, stoga je najpametnija odluka u takvim situacijama dijete prepustiti procjeni liječnika, jer ponekad subjektivna procjena može biti pogrešna.

-Dječji vrtić Požega je u stalnoj suradnji sa Zavodom za epidemiologiju pa se oko svake suspektne situacije konzultira s djelatnicima iste te provodi odluke koje budu indicirane, a ovim putem poziva sve roditelje na odgovorno ponašanje i primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19 – zaključuje Sanela Kovačević pozivajući još jednom sve da budemo odgovorni jedni prema drugima.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek