Požega.eu

Sve je veći broj COVID zaraženih među kojima su i djeca u Dječjem vrtiću Požega: „Zatvorene su tri odgojne skupine“

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Sve je veći broj COVID zaraženih među kojima su i djeca u Dječjem vrtiću Požega: „Zatvorene su tri odgojne skupine“ Požega.eu | Sve je veći broj COVID zaraženih među kojima su i djeca u Dječjem vrtiću Požega: „Zatvorene su tri odgojne skupine“

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prema neslužbenim informacijama veći broj djece koje pohađaju Dječji vrtić Požega zaraženo je COVID-om 19. Dakako da su uz djecu zaražene i odgajateljice, a svi oni koji su s njima bili u kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Kako doznajemo radi se o njih 50-ak što nije mala brojka koja poziva na samo odgovornost prvenstveno roditelja.

-U skupini u kojoj ide i moje dijete dolazi dosta djece koja kašljucaju i pokazuju virozne probleme što upućuje na određene simptome i oprez. Ovih dana neću svoje dijete voditi u vrtić dok ne vidim kakva će biti situacija i u kojem će smjeru ići. Za razliku od drugih ja imam kod koga ostaviti svoje dijete. Neki roditelji nemaju pa su primorani odvesti dijete u vrtić možda i svjesni da je bolesno. Mislim da bi trebali imati više odgovornosti posebice u ovom pandemijskom vremenu – rekla nam je jedna majka koja nam se obratila i s kojom smo razgovarali.

Sve veći broj zaraženih na nacionalnoj razini među kojima je i najmlađa populacija poziva sve nas na odgovornost i pravovremenu reakciju na vrijeme kako bi bili oni koji eventualno sprečavaju širenje pandemije.

Zamolili smo i za komentar odgovornih u Dječjem vrtiću Požega kojeg potpisuje ravnateljica Sanela Kovačević.

-Svjedoci smo situacije kako u Hrvatskoj, pa tako i u Požegi, svakodnevno raste broj novozaraženih koronavirusom. Nažalost, pogođene nisu samo odrasle osobe, nego i djeca, a tome svjedoči i Dječji vrtić Požega koji je u samo 2 dana bio primoran zatvoriti čak 3 odgojne skupine kojima su izrečene mjere samoizolacije uslijed kontakta s djecom pozitivnom na koronavirus. Riječ je o 46 djece, od toga 3 pozitivno, a na tu brojku još treba uključiti i 3 odgojiteljice. Upravo su ti nemili događaj dokaz koji opovrgava česte, ali i neutemeljene izjave kako koronavirus slabo zahvaća dječju populaciju – ističe ravnateljica Kovačević naglašavajući kako je potrebno osvijestiti činjenicu da se pod krinkom simptoma, koji često budu pogrešno pripisano bezazlenoj virozi, zapravo može kriti i zaraza koronavirusom, stoga je najpametnija odluka u takvim situacijama dijete prepustiti procjeni liječnika, jer ponekad subjektivna procjena može biti pogrešna.

-Dječji vrtić Požega je u stalnoj suradnji sa Zavodom za epidemiologiju pa se oko svake suspektne situacije konzultira s djelatnicima iste te provodi odluke koje budu indicirane, a ovim putem poziva sve roditelje na odgovorno ponašanje i primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19 – zaključuje Sanela Kovačević pozivajući još jednom sve da budemo odgovorni jedni prema drugima.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.