Susret tradicije sa humanom namjerom radi pomoći obiteljima policajaca /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Po sedmi put Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ iz Požege organizirala je na terenima ugostiteljsku dvorane „Sara Babin Vir“ Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule požeške pripadnike specijalne policije. Nastupilo je 19 momčadi među kojima i jedna iz susjedne Virovitičko-podravske županije, a prethodile su utakmica limača iz Trenkova i Velike, te ženskih ekipa požeške Policijske uprave i butika „Mad“.

-Sredstva koja prikupimo namijenjena su obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije ili članovima udruge koji su trenutno u teškom financijskom stanju. Na ovaj način želimo pomoći onima kojima je to u ovom trenutku doista potrebno – istakao je pozdravljajući sudionike i goste Željko Grgić, predsjednik Udruge specijalne policije „Trenk“ iz Požege i dodao da su lanjske godine dali pomoć desetorici članova prikupivši sedam tisuća kuna.

Otvaranju su nazočili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca Miroslav Ivančić i drugi.

-Grad je uvijek uz vas, uz naše branitelje, jer ne smijemo zaboraviti one koji su imali težak ratni put. Zajedno smo ovdje kako bi pomogli, jer ako smo zajedno, nitko nas ne može pobijediti. Vi ste to pokazali, narod koji zaboravlja svoju povijest, on je ponavlja, a to nam se  više nikada ne smije dogoditi – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Najavio je daljnju potporu ovakvim aktivnostima.

-Zajedno se prisjećamo Domovinskog rata, ali i iskazujemo zajedništvo. Domovinski rat je svetinja, ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu ne traže ništa, samo istinu, a tu istinu treba staviti na vidjelo. Hvala organizatorima koji se trude nas okupiti u druženju i sjećanju na poginule prijatelje ali i namjeri da pomognemo prijateljima u težoj situaciji-naglasio je župan Alojz Tomašević i proglasio turnir otvorenim.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: