Susret požeškog biskupa Antuna Škvorčevića s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem

Autor: Biskupija PZ

POŽEGA – Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, koji je upoznao mjesnog ordinarija s tijekom radova na uređenju trga ispred Katedrale, koji bi trebali biti završeni do 15. listopada, svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške stolne crkve.

Gradonačelnik Neferović biskupu je predstavio i druge projekte koje grad namjerava ostvarivati ove i naredne godine, među kojima je i izrada projekta uređenja Trga Svetog Trojstva.

Biskup Škvorčević izvijestio je gradonačelnika Neferovića da će 27. rujna, na 19. godišnjicu uspostave Požeške biskupije i na svetkovinu Obljetnice posvete požeške Katedrale biti postavljena na to zdanje nova brončana vrata koja je izradila kiparica Marija Ujević Galetović i da će biti blagoslovljena zajedno s obnovljenom katedralnom fasadom.

U razgovoru je biskup Škvorčević najavio gradonačelniku Neferoviću da će se 1. listopada ove godine održati svečanost otvorenja Dijecezanskog muzeja u Požegi. Istaknuo je da su navedeni događaji u službi snaženja povijesno-kulturnog identiteta grada Požege. Povezano s time spomenuo je kako dragocjena sakralna kulturna baština Požege na oba njezina glavna trga traži puno promišljeniji pristup programima koji se na njima odvijaju i koji ne bi smjeli biti u suprotnosti sa spomenutim naslijeđem. Biskup je istakao važnost suradnje na području kulture kako bi se Požega mogla predstaviti gostima u njezinom pravom svjetlu. Razgovarali su još o nekim aktualnim pitanjima koja se odnose na život u Gradu i potrebu uzajamne potpore u onome što se tiče općeg dobra svih građana, pa i vjernika.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot