Susret požeškog biskupa Antuna Škvorčevića s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem

Autor: Biskupija PZ

POŽEGA – Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, koji je upoznao mjesnog ordinarija s tijekom radova na uređenju trga ispred Katedrale, koji bi trebali biti završeni do 15. listopada, svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške stolne crkve.

Gradonačelnik Neferović biskupu je predstavio i druge projekte koje grad namjerava ostvarivati ove i naredne godine, među kojima je i izrada projekta uređenja Trga Svetog Trojstva.

Biskup Škvorčević izvijestio je gradonačelnika Neferovića da će 27. rujna, na 19. godišnjicu uspostave Požeške biskupije i na svetkovinu Obljetnice posvete požeške Katedrale biti postavljena na to zdanje nova brončana vrata koja je izradila kiparica Marija Ujević Galetović i da će biti blagoslovljena zajedno s obnovljenom katedralnom fasadom.

U razgovoru je biskup Škvorčević najavio gradonačelniku Neferoviću da će se 1. listopada ove godine održati svečanost otvorenja Dijecezanskog muzeja u Požegi. Istaknuo je da su navedeni događaji u službi snaženja povijesno-kulturnog identiteta grada Požege. Povezano s time spomenuo je kako dragocjena sakralna kulturna baština Požege na oba njezina glavna trga traži puno promišljeniji pristup programima koji se na njima odvijaju i koji ne bi smjeli biti u suprotnosti sa spomenutim naslijeđem. Biskup je istakao važnost suradnje na području kulture kako bi se Požega mogla predstaviti gostima u njezinom pravom svjetlu. Razgovarali su još o nekim aktualnim pitanjima koja se odnose na život u Gradu i potrebu uzajamne potpore u onome što se tiče općeg dobra svih građana, pa i vjernika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: