Suradnjom kaptolačkog i subotičkog festivala naši pjevači i tamburaši gostuju u Subotici

Autor: Jelenko Topić

Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevačkih pisama iz Subotice raspisala je natječaj za skladbe koje će se izvesti na 22. Festivalu bunjevačkih pisama  25.rujna ove godine  u Subotici.

Temeljna svrha ovoga festivala je promocija i popularizacija nove bunjevačke pisme i poticaj svima, a osobito mladima kako bi sami pridonijeli očuvanju i unapređenju kulturne baštine svoga roda i naroda.

Prema propozicijama pjesme moraju biti pisan ikavicom ili ijekavicom, te  prethodno ne smiju biti izvođene, a jedan autor može dostaviti najviše tri skladbe.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja ove godine.

Kako je poznato nekoliko godina traje suradnja subotičkog festivala sa Zlatnim glasom Zlatne doline iz Kaptola. U sklopu te suradnje njihovi izvođači gostuju u Kaptolu, a slavonski, odnosno izvođači iz svih krajeva naše zemlje u Subotici.

Ranije  su u Subotici trebali gostovati kutjevački tamburaši De Gotho, no to je otpalo zbog pandemije korona virusa. Prošle godine je tamo nastupio, doduše online,  solista Slaven Stilinović iz Gospića, a autor teksta njegove pjesme Starogradske noći  je Požežanin Branimir Mikić, te aranžmana Zvonimir Tonković i glazbe Stilinović. Navedena pjesma je na Festivalu bunjevačkih pisama odnijela nekoliko nagrada.

Ta suradnja se nastavlja i ove godine. Subotičani ovim natječajem zovu Slavonce, a i ostale soliste i tamburaške sastave iz naše zemlje da se jave na natječaj i gostuju kod njih.

Evo video spota pjesme Starogradske noći:

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88