Suradnja dvaju slavonskih gradova: Požeški i đakovački mališani s posebnim potrebama na zajedničkoj krativnoj radionici /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Zanimljiv susret organiziran je za djecu – učenike s posebnim potrebama iz požeške Osnovne škole Julija Kepfa i đakovačke Vladimira Nazora u sklopu projekta “Naša priča prijateljstva”.

-Raduje me što smo ugostili naše prijatelje iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Đakova koja kao i naša ima posebne odjele i odgojno obrazovne skupine. Dogovorili smo zajednički projekt “Naša priča prijateljstva” koji ima za cilj da se naši učenici međusobno bolje upoznaju i druže.Isto tako došli su i njihovi roditelji koji će zajednoi s našima razmijeniti iskustva i podijeliti savjete u što će biti uključeni edukatori i rehabilitatori – rekla je Kornelija Sabljak ravnateljica požeške Kempfove škole.

Kornelija Sabljak ravnateljica požeške osnovne škole Julija Kempfa

Kreativne radionice su osmišljene da djeca spajaju i bojaju topove koji su simbol grada Požege, a neke će skupine ukrašavati okvire za slike.

-Nakon kreativnih radionica planiramo prošetati gradom Požegom kojom ćemo se prilikom zajednički i fotografirati. Poslije ručka biti će organiziran zabavno animacijski program za sve naše drage goste – dodala je ravnateljica Sabljak naglašavajući kako je vrlo važno uključiti učenike s poteškoćama u razvoju u život i suživot u zajednici jer oni moraju biti ravnopravni sa svima ostalima.

Kristina Klemen, defektologinja u đakovačkoj osnovnoj školi Vladimir Nazor

U projektu sudjeluje 40 učenika iz Požege i 30 iz Đakova. S učenicima iz Đakova je došlo 15 roditelja i osam učiteljica, a prisutni su i roditelji djece iz Požege.

-Posebno nam je drago što smo danas došli u ovaj vaš lijepi grad. Drago nam je što smo započeli s ovim zajedničkim projektim i nadamo se da će postati takva trajna suradnja. Želja nam je da se što više povežu učenici i roditelji naših odgojno obrazovnih skupina kroz zajednička druženja u osmišljenim aktivnostima. ovdje s djecom dolazimo po prvi puta. Teško je opisati naše zadovoljstvo jako lijepim dočekom i prijemom. Djeca se lijepo ojećaju, a na njima je vidljivo da su se i opsutili u zajendičkom druženju – rekla je Kristina Klemen, defektologinja u đakovačkoj osnovnoj školi Vladimir Nazor dodajući kako očekuju uzvratni susret učenika iz Požege u Nazorovom tjednu kojoji će se održati u sklopu projekta “Sport nas spaja”, a to je zadnji tjedan u svibnju.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: