Požega.eu

Suci deložirali dvojicu kolega sudaca iz sudnica bez njihova znanja i nazočnosti!

PRIJE 6 GODINA
POŽEGA.EU

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Suci deložirali dvojicu kolega sudaca iz sudnica bez njihova znanja i nazočnosti! Požega.eu | Suci deložirali dvojicu kolega sudaca iz sudnica bez njihova znanja i nazočnosti!

PRIJE 6 GODINA
POŽEGA.EUPOŽEGA – Slučaj koji su dogodio prethodnih dana zaista je nezabilježen u dugoj povijesti požeškog pravosuđa(od sredine 18. stoljeća) s kojom se svi diče, a ponajviše suci i državni odvjetnici u tim institucijama. Međutim, događaj o kojemu pišemo ne služi im na čast, pogotovo pojedincima koji su bili vinovnici jedinstvene deložacije među kolegama, točnije rečeno među sucima. Riječ je o kolegicama i kolegama dvojice požeških sudaca Predraga Dragičevića i Nenada Vlašića koji su kao djelatnici Kaznenog odjela Stalne službe u Požegi početkom ove godine „dekretom“ predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mirka Svirčevića, kojemu pripada i Stalna služba u Požegi, preseljeni da suduju u gradu na Savi. O tome je u javnosti dosta pisano, a nisu pomogle ni brojne predstavke koje su iz Požege upućene na adrese najviših državnih institucija u resoru pravosuđa.

Njih dvojica praktički svakodnevno putuju na rad u Slavonski Brod, a prema našim izvorima, koji žele ostati anonimni, pod čudnim okolnostima njihove kolegice i kolege u Požegi su ispraznili sve stvari iz njihovih ureda (čitaj sudnica), bez njihove nazočnosti i bez njihovog znanja. Dakako skinute su i natpisne ploče s vrata tih ureda, te su u njih premješteni drugi suci! Teško je povjerovati da su tu učinili suci kad oni znaju elementarna prava pojedinca u slučaju deložacije ili iseljenja osoba i stvari iz nekog prostora. To podrazumijeva obavještavanje korisnika tih prostora, nazočnost njih i svjedoka, te na kraju i nekakav pisani trag o tome postupku. Koliko nam je poznato sve to je u ovom slučaju izostalo?! Sve je to obavijeno velom tajne, pa se nadamo da će nakon ovoga teksta netko reagirati i dati javnosti, pa i ovim ljudima, objašnjenje ovog postupka.

Nije nam poznato tko je naredbodavac ove čudne, pa pomalo i bizarne i smiješne, rabote, no uz pojedince u Požegi koji su tu proveli, zasigurno prst sumnje ide prema Svirčeviću, koji na sve načine pokušava potpuno dokinuti sudovanje županijske razine u gradu na Orljavi. Mnogi se ne mogu oteti dojmu da iza ovoga stoji svojevrsna „osveta“ jer je za predsjednika brodskog Županijskog suda izabrana osoba tj. Svirčević, protiv koje su tada bili svi požeški suci.

Tako dva navedena suca imaju sada smo svoje urede u Slavonskom Brodu, a obojica su suci izvršenja pa se otvoreno postavlja pitanje gdje će oni imati rasprave o uvjetnim otpustima iz požeške Kaznionice kada to dođe na red u njihovom rasporedu dnevnih poslova adrese.

Po službenim papirima njih dvojica se i nadalje vode kao da su zaposlenici Stalne službe brodskog Županijskog suda u Požegi, no oni tu nemaju svoje sudnice, radnog stola, stolice….Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.