Stručno vijeće geografa Požeško-slavonske županije u posjeti Kutjevu

Autor: D.K.

Geografi Požeško-slavonske županije predvođeni voditeljicom Jasminkom Grgić posjetili su Kutjevo. Radi se o terenskom stručnom skupu gdje su se učitelji i nastavnici geografije naše županije skupili u namjeri da se bolje upoznaju s bogatom povijesno-kulturnom baštinom i društveno-geografskim obilježjima Grada Kutjeva. U sklopu ovog skupa geografi su posjetili sjedište Grada Kutjeva gdje ih je u ime gradonačelnika primio njegov savjetnik Ivica Malnar.

Članovi vijeća geografa tako su posjetili stari povijesni kompleks Dvorca i crkve, na čijem mjestu je još davne 1232.g. red cistercita osnovao opatiju pod nazivom Vallis honesta de Gotho, koju su kasnije isusovci obnovili i preuredili zajedno s Crkvom Rođenja BDM, koja od tada i preuzima ulogu glavne župne crkve. Posjetili su i Kutjevački podrum koji je neizostavna destinacija za sve posjetitelje.

Uslijedio je i posjet Meteorološkoj postaji Vidim, jedinoj u Hrvatskoj smještenoj među vinogradima koja je ove godine obilježavala 20 godina postojanja. Osim ovih glavnih destinacija, geografi su bili upoznati i s radom pastuharnice u prošlosti, prvo vojne pa kasnije sportske ergele u kojoj su se držali konji lipicanci i koja je davne 1938./39.g. nizala sportske uspjehe u Njemačkoj, pobravši čak nekoliko prvih medalja i tako pronijela glas Kutjeva po svijetu.

Kutjevo je izuzetno bogato poviješću i kulturom pa se nadamo kako će i stručne skupine drugih profesija također izabrati Kutjevo za svoju destinaciju.

Piše: Voditeljica skupa: Jasminka Grgić, prof.geografije

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot