Strijelci požeškog „Jelena“ trećeplasirani, a nastupili sa dvije ekipe /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

GAJ/POŽEGA – Lovačko društvo „Slavuj“ iz Gaja sjećajući se prerano preminulog utemeljitelja svoje streljačke sekcije Rudolfa Keča organizirao je kod lovačke kuće Brekinska tradicionalni šesti Memorijalni kup u njegovu čast, a u gađanju meta srnjaka sudjelovalo je 13 ekipa sa pedesetak lovaca iz četiri županije kontinentalne RH.

Nakon pozdravne riječi domaćina predsjednika LD“Slavuj“ Damira Grujića natjecanje je otvorio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Strijelci su gađali mete srnjaka sa udaljenosti od stotinu metara pri čemu su tri hica ispaljivali sa čeke, te dva sa stojećeg štapa.

Pojedinačno je najbolji Goran Novak(„Srndać“Banova Jaruga) sa maksimalnih 50 bodova, drugi je Alen Palijan („Vepar“ Tovarnik) također sa 50 bodova, te treći Marko Dolušić („Slavuj“ Gaj) sa 49 bodova.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su strijelci „Srndaća“ iz Banove Jaruge sa 144 boda od mogućih 150 (Marija Balaško, Zoran Plander,Goran Novak), drugi su lovci „Bilogore“ iz bjelovarskog kraja sa 137, te treći „Jelen“ iz Požege sa 134(Ivan Sahić, Hrvoje Korov, Marko Šutalo). Ovo društvo nastupilo je i sa svojom drugom ekipom  u sastavu: Domagoj Majstorović, Vinko Tatić i Drago Makoš.

Utješne nagrade ovom prigodom su dobili Anita Skrt i Jadranka Janković, članice kluba lovkinja „Gea“ Bjelovarsko-bilogorske županije, te Josip Šašo(„Slavuj“ Gaj).

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije