Stotinjak motorista i ove godine okupiralo Zakorenje /FOTOGALERIJA/

ZAKORENJE – Kada je baj Ivo Lončarević, poznatiji po nadimku “Baj Ivo” sasvim je slučajno prije 11 godina pozvao svoje prijatelje motoriste na malu feštu na kojoj ih je počastio pićem i kestenima koje sam sakuplja tada sigurno nije niti sanjao da će ti susreti prerasti u zavidnu moto manifestaciju. Iz godine u godine u godinu povećavao se broj motorista, Ivinih prijatelja, koji su dolazili i na taj mu način iskazivali poštovanje jer je i on prisutan na brojnim moto susretima diljem Slavonije,

I ovu se jedanaestu godinu za redom u Zakorenju okupilo 100-tinjak motorista na “Moto kestenijadi koji su došli iz raznih krajeva, Kutine, Novske, Nove Gradiške, Bjelovara, Slavonskog Broda, Našica, Osijeka, Đakova….

U organizaciji Moto kestenijade Baj Ivi pomažu suseljani koji zasuču rukave kako bi svi gosti bili ugošćeni i kako bi za sve bilo dovoljno pečenog kestena ali i graha kojeg također pripreme za okrjepu.

Svi su gosti bili vidno raspoloženi i zadovoljni jer u Zakorenju gostoprimstva ne manjka i dali su opet svoje obećanje i rekli dolazimo i dogodine.

/Foto: D. Mirković/

 

0 Comment