STOLJEĆE+DESETLJEĆE: Josip Šuster i Branko Tužinski primili spomenice HVZ, a zlatne medalje pet vatrogasaca

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Na svečanosti uz 110 godina osnivanja i plodnog rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva u ovom mjestu,a u nazočnosti uglednika iz javnog i političkog života ovog kraja i županije, dodijeljene su brojne spomenice, priznanja i zahvalnice. Pjevački zbor Matice umirovljenika Jakšić izveo je državnu i vatrogasnu himnu, a prikazan je dokumentarni film „110 godina DVD Jakšić kojega u snimili i režirali Petar Starčević i Petar Zeman.

Spomenicu Hrvatske vatrogasne zajednice za dugogodišnji rad u vatrogastvu primili su Josip Šuster i Branko Tužinski, dok su zlatne medalje dobili Slavko i Josip Murar,Vladimir Brkić(posthumno),Franjo Bobok i Ivica Pecko, a visoka priznanja Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije uručena su Domagoju Kiru, Tomislavu Čevapoviću,Marku Kovačiću,Tomislavu Sračiću i Leu Kiru.

-Društvo danas ima 157 članova, te još 40 pripadnika mladeži, 2011. nabavljeno je vozilo, zatim 2013. još jedno donacijom Vlade Tirola, a pripremamo dogradnju doma uključujući i gradnju tornja – kazala je o radu DVD-a u zadnjem desetljeću tajnica Julijana Panijan.

Jakšićani su svoje plakete za doprinos u radu i suradnju dodijelili Požeško-slavonskoj županiji, općini Jakšiću, Područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatskoj i Županijskoj vatrogasnoj zajednici, a uručio ih je čelnik DVD Jakšić Ivan Baša. Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je Jakšićanima posebnu spomenicu, a priznanja su im dodijelile VZ županije i Požeštine.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Zahvaljujući mladima koji nastavljaju tradiciju DVD je dočekalo ovaj veliki jubilej, imate podršku za vaš rad, a ići će dogradnja doma – istakao je čestitajući jubilej načelnik općine Ivica Kovačević. Još su čestitke uputili Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine, Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, Zdenko Mautner, predstavnik VZ grada Požege, predstavnik prijateljskog DVD Tovarnik i dr.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Vi održavate i čuvate tradiciju kroz zajedništvo, vatrogasci ništa ne pitaju već su uvijek spremni pomoći, a imate visoku razinu spremnosti i opremljenosti, te mnogo radite s mladima –kazao je uz čestitku župan Alojz Tomašević.

Zbog kiše je izostala vatrogasna vježba, otvorena je prigodna izložba o povijesti DVD-a,u prigodnom programu nastupili su folkloraši HKUD Slavonija i Matica Slovačka Kukučin Kuntarić, te zabavna grupa Alfa pod vodstvom Mile Biondića.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: